Ortaöğretime geçişte tercihler bayramdan sonra başlıyor

Ortaöğretim kurumlarına geçiş tercihleri, 31 Temmuz-08 Ağustos tarihleri arasında e-okul sistemi üzerinden yapılacak. 22 Ağustos'ta ise yerleştirme sonuçları açıklanıp kesin kayıtlar yapılacak.2014 Yılı Ortaöğretim Kurumlarına Geçiş...

Google Haberlere Abone ol
Ortaöğretime geçişte tercihler bayramdan sonra başlıyor

Ortaöğretim kurumlarına geçiş tercihleri, 31 Temmuz-08 Ağustos tarihleri arasında e-okul sistemi üzerinden yapılacak. 22 Ağustos'ta ise yerleştirme sonuçları açıklanıp kesin kayıtlar yapılacak.

2014 Yılı Ortaöğretim Kurumlarına Geçiş Uygulaması Tercih ve Yerleştirme e-kılavuzunda verilen bilgilere göre 8’inci sınıfı başarıyla tamamlayan tüm öğrenciler taban puan uygulaması olmadan yerleştirme işlemleri için tercihte bulunabilecek.

Tercihler öğrenci/veli tarafından, https://e-okul.meb.gov.tr internet adresinden yapılabileceği gibi, öğrencinin 8’inci sınıfı tamamladığı ortaokul ya da herhangi bir ortaokul müdürlüğünden de yapılabilecek.

Okul tercih kodlarına göre yapılacak tercihleri içeren A grubu ve okul türlerine göre yapılacak tercihleri içeren B grubu olmak üzere iki grupta alınacak. A grubu için öğrencilerden tüm okul türlerini içerebilen 15 adet tercih alınacak. Öğrencilerin A grubu tercihleri, tercih listelerinde yer alan okulların tercih kodlarına göre, B grubu tercihleri ise sadece okul türlerine göre yapılacak.

Okul tercih kodlarına göre oluşturulacak A grubu tercih işlemleri, Milli Eğitim Bakanlığının http://www.meb.gov.tr, http://oges.meb.gov.tr veya https://e-okul.meb.gov.tr internet adreslerinden yapılabilecek.

Yayımlanan tercih listelerinde yer alan okulların tercih kodlarına göre öğrenci velisi tarafından 31 Temmuz-08 Ağustos 2014 tarihleri arasında en fazla 15 tercih olmak üzere yapılacak.

2014 Yılı Ortaöğretim Kurumlarına Geçiş Uygulaması Tercih ve Yerleştirme e-Kılavuzu okul türlerine göre oluşturulacak B grubu tercih listesinde, en az 4 okul türü zorunlu olarak seçilecek. Yerleştirme sonuçları ve kesin kayıt işlemleri ise 22 Ağustos’ta yapılacak. CİHAN

Yorumlar