Ortaöğretim Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması'nda Burç başarısı

TÜBİTAK Bilim İnsanı Destekleme Daire Başkanlığınca Ortaöğretim Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması düzenlendi.

Google Haberlere Abone ol
Ortaöğretim Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması'nda Burç başarısı

TÜBİTAK Bilim İnsanı Destekleme Daire Başkanlığınca Ortaöğretim Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması düzenlendi. Özel Burç Vural ve Üçgül Anadolu ve Fen Lisesi öğrencilerinin hazırladığı 10 proje, ortaöğretim öğrencilerini temel ve sosyal bilim alanlarında çalışmalar yapmaya teşvik etmek amacıyla TÜBİTAK tarafından 45.'si gerçekleştirilen yarışmada sergilenmeye değer görüldü.

Mersin'de 17-20 Mart tarihleri arasında gerçekleşecek sergiye 1182 projenin katıldığını belirten Okul Proje Koordinatörü Bülent Yaman; "Projelerden sadece 100’ü sergilenmeye layık görüldü. Adana genelinde toplam 18 proje Mersin'de sergilenecek, bunlardan 10’u öğrencilerimizin hazırladığı projeler. TÜBİTAK gibi Türkiye'nin en saygın bilimsel otoritesi olan bir kurumun düzenlediği proje yarışmasında her sene yer almanın haklı gururunu yaşıyoruz." dedi.

Bülent Yaman, Burç Vural ve Üçgül liselerinden sergilenecek projeleri ve proje sahibi öğrencileri şu şekilde sıraladı; "Yaşlı veya engelliler için GPS destekli kişisel takip sistemi projesi Ziya Erkoç-Kürşat Duman. Güneş Altında Serinliyorum Projesi A. Kaan Tor-Hasan Kabakcı. Mutlak Sıfır Sıcaklığının Hava ile Ölçülmesi Projesi A.Sefa Tokgöz. Kondansatörün plakalar arasında oluşan kuvvetin levhalar arasındaki uzaklığa bağlılığının araştırılması Faruk Oflaz-Yasin Gödeer. Genelleştirilmiş Seva Teoremi Fatıma Zehra Şafak. Parçacıkların düzlemsel bölgede rastgele hareketi Melih Ünsal. Tam sayıların şeritlerle parçalanması ve Euler Fonksiyonu Zekeriya Ürünlü-Mahmut Ayan. Üçgenlerde Heron Ailesi Yusuf Elbasan-Vedat Göçmen. Gezi olaylarının lise öğrencilerinin hak arama ve sanal örgütleme konusuna bakışı üzerindeki etkilerin sosyolojik analizi Adana ili örneği Tuncay Süslü. Dünya haritasının 500. yıl dönümü dolayısıyla lise öğrencilerinin Piri Reis ve Dünya haritasına bakışı Adana Örneği Sıtkı Kızılkoca-Hasan Basri Hatipoğlu.”

Burç Okulları Genel Müdürü Sultan Sözeri ise çalışmaların geçen eğitim-öğretim sezonunun bitmesiyle birlikte başladığını belirterek, "Beş aylık bir çalışmanın ardından bu denli büyük bir başarı bizleri mutlu etti. Proje hazırlamak, öğrencilerin çözüm üretme kültürüne olumlu katkıda bulunuyor. Bölge finallerinde başarılı olup Adana'yı Türkiye genelinde temsil etmek istiyoruz." ifadelerini kullandı.

CİHAN

Yorumlar