Ortağını öldüren şahıs, polise karşı 4 aylık bebeğini rehin aldı

Muğla'nın Fethiye ilçesinde kahve işletmecileri arasında çıkan kavga kanlı bitti. Çıkan silahı çatışma sonrasında 1 kişi öldü, 2 kişi yaralandı.

Google Haberlere Abone ol
Ortağını öldüren şahıs, polise karşı 4 aylık bebeğini rehin aldı

Muğla'nın Fethiye ilçesinde kahve işletmecileri arasında çıkan kavga kanlı bitti. Çıkan silahı çatışma sonrasında 1 kişi öldü, 2 kişi yaralandı. Ortağını vuran Onur D. isimli kişi kendisini gözaltına almaya gelen polislere 4 aylık oğlunu rehin alarak direndi. Polisin 2,5 saat süren ikna çalışmasının ardından ikna edilen Onur D. gözaltına alındı.

Karaçulha beldesinde toptancı halinde kahvehane işleten Onur D., ortağı olan Harun Yalçınkaya(37) ile tartışmaya başladı. Yalçınkaya’nın Onur D.’yi ortaklıktan çıkarmak istemesi üzerine iki ortak dün gece saat 02.00 sularında konuşmak için kahvehanede bir araya geldi. Bir süre konuşan ortaklar daha sonra kavga etmeye başladı. Tartışmanın büyümesi üzerine Onur D., yanındaki tabancayla Harun Yalçınkaya ve arkadaşları Fatih Çet ve İbrahim Baran'a ateş etti. Ortağı ve iki arkadaşını silahla yaralayan Onur D. daha sonra olay yerini terk etti.

Ağır yaralanan Harun Yalçınkaya, Hal’de bulunan vatandaşlar tarafından özel araçla Fethiye Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Yalçınkaya yapılan bütün müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Çeşitli yerlerinden yaralanan arkadaşları ise vatandaşların haber vermesi üzerine bölgeye gelen ambulanslarla hastaneye kaldırıldı.

Öte yandan görgü tanıklarının ifadesi doğrultusunda silahlı saldırıyı gerçekleştirilen Onur D.’nin kimliğini tespit eden ekipler, öğle saatlerinde evine gitti. Onur D.’nin Patlangıç Mahallesi 341/12 sokaktaki evine gelen polis ekipleri, hiç beklemedikleri bir direnişle karşılaştı. Polislerin gözaltı talebine olumsuz karşılık veren Onur D. eşi ve 4 aylık bebeği Yunus Turan’ı rehin aldı.

Bir süre Onur D.'yi ikna etmeye çalışan polis başarılı olamayınca, Özel Harekat Şube Müdürlüğü'nden takviye ekip istendi. Bu sırada olay yerine gelen Fethiye Cumhuriyet Savcısı Eyüp Göğüşoğlu, Onur D. ile görüşerek ikna etmeye çalıştı. Polisin çevresinde yoğun güvenlik önlemi aldığı daireye giren Cumhuriyet Savcısı Göğüşoğlu, yaklaşık yarım saat sonra şahsı ikna etti. 2,5 saat süren direnişin ardından önce tabancasını polise teslim eden Onur D. daha sonra gözaltına alındı.

Rehine krizinin sona ermesinden sonra Naile Melek Telli ve oğlu Yunus Turan da polis tarafından evden alınarak sağlık kontrolü için hastaneye götürüldü. CİHAN

Yorumlar