Orta Karadeniz Bölgesi üniversite rektörleri Amasya'da buluştu

Orta Karadeniz Bölgesi Üniversiteleri Akademik İşbirliği Platformu (OKÜP) Amasya Üniversitesi’nin ev sahipliğinde toplandı.

Google Haberlere Abone ol
Orta Karadeniz Bölgesi üniversite rektörleri Amasya'da buluştu

Orta Karadeniz Bölgesi Üniversiteleri Akademik İşbirliği Platformu (OKÜP) Amasya Üniversitesi’nin ev sahipliğinde toplandı. Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlıkları'nın durumu, çalışma şartları, geleceği, karşılıklı işbirliği olmak üzere pek çok akademik ve idari konunun gündeme alındığı toplantıda öğrenci ve akademisyenlere daha etkin hizmetin nasıl sunulacağı masaya yatırıldı.

Rektörlerin yanı sıra Sürekli Eğitim ve Uzaktan Eğitim Merkezi müdürleri, Sağlık Kültür ve Spor Dairesi başkanları, Merkezi Araştırma Laboratuvarı müdürleri ile bu merkezlerin iş ve işlemlerinden sorumlu rektör yardımcılarının katılımı ile gerçekleştirilmesine karar verilen bir sonraki toplantının Hitit Üniversitesi ev sahipliğinde Çorum'da yapılmasına karar verildi. Programla alakalı düşüncelerini dile getiren Canik Başarı Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yunus Bekdemir, "Orta Karadeniz Üniversiteleri olarak yapmış olduğumuz toplantılarla akademik işbirliklerimizin daha yaygın olarak yapılmasına uygulamalardaki aksaklıkların ele alınarak daha kolay çözümler üretilmesine katkılar sunmakla ve üniversitelerin kaynaklarının etkin ve verimli kullanılmasına yönelik büyük önem arz etmektedir." diye konuştu.

Toplantıya, Canik Başarı Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yunus Bekdemir, Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Orbay, Ondokuzmayıs Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Akan, Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Recep Bircan, Ordu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tarık Yarılgaç, Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan, Gaziosmanpaşa Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mücahit Eğri ile Giresun Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Mahir Kadakal, genel sekterler ile ilgili daire başkanları ve ilgili personel katıldı.
CİHAN

Yorumlar