“Örnek olmayan aileler, örnek evlat yetiştiremez”

Sivas İmam Hatipliler Derneği tarafından 'Aile Mektebi' konulu program düzenlendi. Konya Rıbat Vakfı’ndan Eğitimci-Yazar Halil Atalay’ın konuşmacı olarak katıldığı programda, mutlu bir aile olmanın yolları ve ailelerin birbirlerine karşı olan sorumlulukl.

Google Haberlere Abone ol
“Örnek olmayan aileler, örnek evlat yetiştiremez”

Sivas İmam Hatipliler Derneği tarafından 'Aile Mektebi' konulu program düzenlendi. Konya Rıbat Vakfı’ndan Eğitimci-Yazar Halil Atalay’ın konuşmacı olarak katıldığı programda, mutlu bir aile olmanın yolları ve ailelerin birbirlerine karşı olan sorumlulukları anlatıldı. Programa aileler yoğun ilgi gösterdi.

Sivas İmam Hatipliler Derneği tarafından Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği salonunda gerçekleştirilen 'Aile Mektebi' konulu program Paşa Camii imam hatibi Abdullah Koç’un Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. İmam Hatipliler Derneği Başkanı Abdussamet Şimşek, yaptığı konuşmada, aile konusunu çok önemsediklerini, bu nedenle de Konya’da vakfın çalışmalarını yerinde gördükten sonra bu projeyi hayata geçirdiklerini söyledi. Ailenin günümüzde gittikçe zayıfladığını, adeta yıkılma eşiğine gelmesi nedeniyle böyle bir çalışma yaptıklarını vurgulayan Şimşek, aile mektebini Sivas’a taşımaya karar verdiklerini ifade etti.

Aile Eğitmeni eğitimci yazar Halil Atalay ise ailede mutlu olmanın yollarını ayet ve hadislerle anlattı. Aile ilgili güzel çalışmalar yapmaya gayret gösterdiklerini vurgulayan Atalay, toplumda ilk kurtarılması gerekenin aile olduğunu dile getirerek, “Vakfı olarak aileye büyük önem veriyoruz. Bu doğrultuda Türkiye genelinde aile ilgili 50 yerde 32 konuda çalışmalar yapıyoruz. Toplumun her yerinde aile vardır. Mutlu bir nesil için mutlu bir yuva kurmak gerekir. Aileyi oluşturan bireylerin birbirlerine karşı görevleri ve sorumlulukları vardır. Eşler, birbirlerine karşı rakip değildir. Bu nedenle sorumluluklarını bilmelidirler. Anne ve baba çocuklarına örnek olmalıdır. Örnek olmayan aileler örnek evlat yetiştiremezler. En güzel insan yetiştirme yolu örnek olmaktır." şeklinde konuştu.

Eşlerin birbirlerine karşı olan sorumluluklarına da değinen Atalay, eşlerin birbirlerinin rakibi değil, hayat arkadaşı, can yoldaşı olduğunu belirterek, ailelerin sırlarını başkalarıyla paylaşmamaları gerektiğinin altını çizdi.
Eğitimci-Yazar Atalay, ailede mutluluğu artırmanın yolları, formülü, nikâh ve aile olmanın hedefleri hakkında da ayrıntılı bilgiler verdi.

İlgiyle takip edilen konferansın sonunda İmam Hatipliler Derneği Başkanı Abdussamet Şimşek tarafından Halil Atalay’a, hediye takdim edildi. CİHAN

Yorumlar