Örnek, Muş’u temsil edecek

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın her yıl düzenlediği ‘Kadın Çiftçiler Yarışıyor’ bilgi ve proje yarışmasında Bulanık ilçesine bağlı Rüstemgedik beldesinden Şükran Gök Örnek, Muş’u temsil edecek.Gıda, Tarım ve...

Google Haberlere Abone ol
Örnek, Muş’u temsil edecek

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın her yıl düzenlediği ‘Kadın Çiftçiler Yarışıyor’ bilgi ve proje yarışmasında Bulanık ilçesine bağlı Rüstemgedik beldesinden Şükran Gök Örnek, Muş’u temsil edecek.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın her yıl bölge ve Türkiye finali adı altında iki aşamalı düzenlediği ‘Kadın Çiftçiler Yarışıyor’ bilgi ve proje yarışmasında Muş’u temsil edecek yarışmacı belli oldu. 9 ilden çiftçi kadınların katılacağı yarışmanın 5 Haziran 2014 tarihinde Eskişehir’de yapılacağı belirtildi. 2014 yılı yarışma programı kapsamında bu güne kadar Türkiye birincisi olan 10 ilin şampiyonları yarışacak. Daha önce Türkiye finalinde birincilik elde eden iller şunlar: Denizli, Edirne, Antalya, Muş, Kırşehir, Erzurum, Çanakkale, Balıkesir, Eskişehir.

MUŞ'U ŞÜKRAN GÖK ÖRNEK TEMSİL EDECEK

2008 yılı Türkiye finalinde Muş’u temsil ederek yarışmaya katılan Şükran Gök Örnek Türkiye birincisi olmaya hak kazanmıştı. 2014 yılı yarışma programında şampiyonlar şampiyonu yarışmasında da 10 ilin birincileri ile yarışacak kadın çiftçi Şükran Gök Örnek’in hazırlıkları devam ediyor. İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü teknik personelince yarışmaya hazırlandığı belirtilen kadın çiftçinin, daha önceki performansını devam ettireceği tahmin ediliyor.

“MUŞ’UN İYİ BİR DERECE ALACAĞINA İNANIYORUM”

Konu ile ilgili değerlendirmede bulunan İl Müdür Vekili Osman Akar, “Muş ili olarak ‘Kadın Çiftçiler Yarışıyor’ bilgi ve proje yarışmasına daha önceki yıllarda üç aşamalı olarak yarışmacı gönderiyorduk. İl elemeleri, Bölge elemeleri ve Türkiye finali olarak yapılan yarışmalardı. Bu yıl Bakanlığımızın talimatları doğrultusunda, daha önceki yıllarda Türkiye finalinde birinci olan yarışmacılarımız yarışacaklar. Biz de il olarak 2008 yılında Türkiye şampiyonluğunu Bulanık Rüstemgedik beldemizden yarışmaya katılan kadın çiftçimiz Şükran Gök Örnek Hanımefendi ile katılacağız. Heyecanlıyız, bu yarışma daha çekişmeli geçecektir. Önceki yıllarda şampiyonluğu elde eden 10 ilden biri de Muş olduğu için gururluyuz. 10 ilden katılacak diğer yarışmacılarımızla yarışacak olan kadın çiftçimize il müdürlüğümüzce her türlü hazırlık desteği teknik personellerimizce verilmektedir. İnşallah 5 Haziran’da Muş olarak iyi bir derece alarak ilimize dönülecektir.” dedi. CİHAN

Yorumlar