Ormanlık alandan çıkan geyik aracın üzerine düştü: 2'si ağır 4 yaralı(2)

Eskişehir'de hareket halindeki otomobilin üzerinden atlamak isteyen geyik, aracın üzerine düştü.

Google Haberlere Abone ol
Ormanlık alandan çıkan geyik aracın üzerine düştü: 2'si ağır 4 yaralı(2)


Eskişehir'de hareket halindeki otomobilin üzerinden atlamak isteyen geyik, aracın üzerine düştü. Olay sonrası aracın tavanı çökerken, ön camı da patladı, kontrolden çıkan araç ise şarampole yuvarlandı. Kazada, 2'si ağır 4 kişi yaralandı. Aracı kullanan Nihat Bayır (45) olayda hiçbir kusuru olmadığını savunarak, " Normal yolumuzda giderken gece önümüze önce 2 geyik birden çıktı. Direksiyonu kırdım, geyikleri kurtardım. Fakat ardından bir başkası çıkınca yapacak bir şeyim yoktu. Hayvan önce bize çarptı, ardından aracın üzerine düştü. Araçta 6 kişiydik, 4 yaralımız var. 3'ünün tedavisi evde sürüyor. Birisi ise hastanede tedavi görüyor." şeklinde konuştu.

İlginç olay, gece saat 24:00 sularında Eskişehir'in Kırka beldesi Değirmenözü bölgesinde meydana geldi. Kütahya'nın Simav ilçesindeki kız kardeşini ziyarete giden Nihat Bayır ve yakınları R.İ. ve İ.K. ve N. Y.; akşam saat 20.00 sularında Eskişehir'in Kırka beldesine dönmek için Simav'dan otomobille yola çıktı. Ancak Bayır ve akrabalarının başına yolculuk sırasında filmlere konu olabilecek bir olay geldi. Kırka beldesi Değirmenözü bölgesinde gece saat 24.00 sularında Bayır'ın kullandığı otomobilin üzerinden ormanlık alandan çıkan 3 adet geyik atlayarak geçti. Ardından ormandan çıkan bir geyik daha otomobilin üzerinden atlamak istedi. Ancak bu esnada söz konusu geyik otomobilin üzerine düştü. Bu esnada otomobilin tavanı çöktü ve ön çamı patladı. Ardından otomobil şarampole devrildi. Olayda sürücü Nihat Bayır ile otomobilde bulunun İ.K. R.İ. ve N.Y. yaralandı. Otomobilin üzerine düşen geyik ise telef oldu. Sürücü Bayır, telefonla 112 Acil sağlık ekiplerini aradı ve jandarmaya bilgi verdi. Yaralanan Bayır, İ.K. R.İ. ve N.Y. ambulansla kentteki hastanelere kaldırılarak tedavi altına alındı. Osmangazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırılan R.İ. ve İ.K.'nin ağır yaralı olduğu ve tedavilerinin sürdüğü belirtildi. Kazada telef olan geyik ise yetkililere teslim edilirken, olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

ARACI KULLANAN KAZAZEDE GEYİĞİN NASIL ÇARPTIĞINI ANLATTI

Eskişehir'de seyir halindeki aracın üzerine geyik düşmesi sonucu meydana gelen kazayı, otomobili kullanan Nihat Bayır, anlattı.

Kütahya'nın Simav ilçesinden gece geç saatte döndüklerini, Değirmenözü bölgesine geldiklerinde iki geyikin aracın önünden atlayarak yolun karşısına geçtiğini anlatan Nihat Bayır (45), bölgede geyiğin bol olduğunu fakat ilk defa geyiğin araca çarptığına kendi gözleri ile şahit olduğunu belirterek kaza anını şöyle anlattı: "Akrabalarımı Kırka'ya getiriyordum. Araçta 6 kişiydik. Değirmenözü belgesine geldiğimizde sağ tarafımızdaki ormanlık alandan iki tane geyik seyir halindeki otomobilin önüne bir anda atladı. Geyikleri kurtarmak isterken direksiyonu sola kırdım. Geyiklere çarpmaktan son anda kurtardım. Fakat başka bir geyik daha aracın önüne çıkınca bir şey yapamadım. Geyik zıpladı ama aracı aşamadı. Araca çaptı, üzerine düştü. Akabinde bizde, geyik de şarampole düştük. Otomobilin ön tavanı çöktü, ön camı patladı. Sağa tarafı yamuldu. Biz geyikleri kurtarmak isterken şarampole devrildik."

Neye uğradıklarını şaşırdıklarını dile getiren Bayır, olay sonrası hemen telefonla yetkililere bilgi verdiğini vurgulayarak, " Araçtaki 4 kişi yaralandı. İkisi ağır yaralıydı. Şuan itibariyle yaralılardan üç tanesi taburcu edildi ve tedavileri evde devam ediyor. Bir yaralının tedavisi hastane de sürüyor. O yaralının kalçası kırıldı ve ameliyat oldu. Bizim buralarda geyik çoktur. Ama hayatım da ilk kez bir geyiğin seyir halindeki araca çarptığını gördüm, şahit oldum. Bunda da bir hayır vardır." diye konuştu.

Kaza sorası otomobilinde 2 bin liralık hasar oluştuğunu ve otomobili evlerinin önüne çektiklerini dile getiren Bayır, " Geyik'in otomobile çarpmasıyla aracın sağ tarafı ezildi, üst ön tavanı çöktü, ön camı kırıldı. Adeta ölümden döndük." dedi.

Kendilerine çarpan geyiğin telef olduğunu ve jandarmalar tarafından uçurumda bulunarak çıkarıldığını aktaran Bayır, "Jandarma geyiki yetkililere teslim etmiş. Benim bu işte suçum, kusurum yok. Geyik gelip seyir halindeki otomobilimizin üstüne atladı. Ben onları kurtarmak istedim. Hatta direksiyonu kırarak iki tanesini kurtardım. Az kalsın kendimiz uçuruma yuvarlanıyorduk." ifadesini kullandı.


CİHAN

Yorumlar