Ormanlara bakım çalışması yapılıyor

Çorum İl Orman İşletme Müdürlüğü tarafından şehir genelinde ormanlara bakım çalışması yapılıyor.

Google Haberlere Abone ol
Ormanlara bakım çalışması yapılıyor

Çorum İl Orman İşletme Müdürlüğü tarafından şehir genelinde ormanlara bakım çalışması yapılıyor. Son olarak Şehitlik bölgesinde yapılan budama ve seyretme çalışmaları hakkında bilgi veren Orman İşletme Müdür Vekili Halil Oflu, il genelinde toplam 130 bin hektarlık ormanlık alanda bakım çalışması yaptıklarını ifade etti.

Bakım çalışmaları kapsamında ormanlarda yer alan ömrünü tamamlamış ve sağlıklı büyüme yakalayamayarak diğer ağaçların da gelişimini engelleyen ağaçların kesildiğini belirten Oflu, angajman planlarına göre ormanlara müdahale yapıldığını kaydetti. Şehir genelinde daha sağlıklı orman oluşması için uğraştıklarını aktaran Halil Oflu, ''Tohumların yetişkin bir ağaç olmasına kadar her aşamada ormanlara müdahale edilmekte ve sağlıklı bir orman oluşması için bakım çalışmalarımız devam etmektedir. Bakımını yaptığımız bölgelerimizde amacımız sağlıklı ormanları hizmete sunmaktır. Orman bakımında ölmüş ve ölmekte olan fertler şeklen bozuk olan ağaçlar, varlığı nedeni ile diğer ağaçların yaşamasına engel olanlar sahadan çıkartılmaktadır. İyi ve sağlıklı fertlerin de böylece daha verimli büyüme ve gelişme göstermeleri sağlanmaktadır. Çorum'da 285 bin hektarlık orman sahası bulunmaktadır. Yapılan rehabilite çalışmaları ile de bozuk olan ormanlık alanların büyük oranda iyileştirilmesi sağlanmaktadır.'' dedi.

Son bir yıl içerisinde Çorum genelinde 3 milyon ağaç dikildiğini de söyleyen Oflu, yapılan çalışmalar sayesinde vatandaşların piknik alanlarında daha rahat hareket edebileceklerini dile getirdi. CİHAN

Yorumlar