Ormancılık Bayramı hazırlıkları başladı

Her yılın ilk haftasında yapılan Ormancılık Haftası ve Ağaç Bayramı etkinlikleri hazırlıkları başladı.

Google Haberlere Abone ol
Ormancılık Bayramı hazırlıkları başladı

Her yılın ilk haftasında yapılan Ormancılık Haftası ve Ağaç Bayramı etkinlikleri hazırlıkları başladı. Bursa Vali Yardımcısı İsmail Demirhan başkanlığında, 21 Mart Dünya Ormancılık Haftası ve Ağaç Bayramı programını yapmak, kurum ve kuruluşların görevlerini belirlemek için toplantı düzenlendi. Toplantıya, Emniyet Müdürü Ali Osman Kahya, Orman Bölge Müdürü Ahmet Köksal Coşkun, Orman ve Su İşleri Bakanlığı II. Bölge Müdürü Yahya Güngör, Milli Eğitim Müdürü Atilla Gülsar, İl Jandarma Komutanlığı, Karayolları 14. Bölge Müdürlüğü, Devlet Su İşleri 1. Bölge Müdürlüğü, İl Müftülüğü, Çevre ve Şehircilik, Sağlık İl Müdürlüklerinden yetkililer ile Tema Vakfı İl temsilcisi katıldı.

Vali Yardımcısı Demirhan, yönetmelik gereği yapılacak hususları gözden geçirmek üzere toplandıklarını belirterek, “Dünya Ormancılık Günü ve Ağaç Bayramını nasıl kutlarız, programımızı nasıl yapacağız, nasıl gerçekleştireceğiz bunun için toplandık.” dedi.

Ağaçlandırma Şube Müdürü Hasan Fehmi Kaynar’ın 2013 yılında yapılan ağaçlandırma faaliyetlerini açıklayan sunumun ardından bayram kapsamında okullarda yapılan bilgilendirme çalışmaları, okul ve üniversite bahçe ağaçlandırmaları ile diğer ağaçlandırma çalışmalarını özetleyen slayt gösterisi izlendi.

Ağaç Bayramı, Nizam Karasu Anadolu İmam Hatip Lisesinde yapılacak, havanın müsait olması durumunda bu yıl doğa yürüyüşünün farklı bir rotadan Uludağ’ın güney yamacında Soğukpınar Köyü- Ketenlik Mevkii- Aras Şelalesi parkurunda gerçekleştirilecek. Her sene olduğu gibi okullarda resim, şiir ve kompozisyon yarışmaları düzenlenecek ve teşvik etmek amacı ile ilk beşe giren öğrencilere ödül verilecek. CİHAN

Yorumlar