Orman yangınlarına karşı vatandaş camiden yapılacak anonslarla uyarılacak

Orman yangınlarında kritik döneme girilmesi nedeniyle Manavgat'ta poyrazlı havalarda mahalle sakinleri, cami minarelerinden yapılan anonslarla uyarılacak. Manavgat Orman İşletme Müdürü ve Yangın Önleme Komisyonu Başkanı İsmail Hacıoğlu,...

Google Haberlere Abone ol
Orman yangınlarına karşı vatandaş camiden yapılacak anonslarla uyarılacak

Orman yangınlarında kritik döneme girilmesi nedeniyle Manavgat'ta poyrazlı havalarda mahalle sakinleri, cami minarelerinden yapılan anonslarla uyarılacak. Manavgat Orman İşletme Müdürü ve Yangın Önleme Komisyonu Başkanı İsmail Hacıoğlu, orman yangınlarıyla mücadele etmede en hassas döneme girdiklerini söyledi.

Poyrazlı havanın orman yangına davetiye çıkardığını belirten Hacıoğlu, rüzgarlı havalarda ormanlık alanların yakınlarından geçenlerin dikkatli olması gerektiğini ifade etti.

Poyrazlı bir havada sönmemiş bir sigara izmariti, piknik sonrası bırakılan külün bir asırda kendini gösteren ormanı yok edebileceğini belirten Hacıoğlu, "Aldığımız komisyon kararına bağlı din görevlilerimiz poyrazlı havalarda cami minarelerinden yapacağı anonslarla vatandaşlarımızı bilgilendirme duyurusu yapacak. Bu duyurular çok önemli. Orman yangınlarıyla mücadele etme bakımından mevsim olarak en hassas döneme girdik." dedi.

Hacıoğlu, buğday ve arpa hasadı yapılan tarlalarda, ormanlık alanlara yakın olan tarla sahiplerinin tarla ile ormanlık alana geçiş yerlerini sürmesi halinde anız yakımı sonrası yangının geniş bir alana yayılmasını önleyeceği için hassasiyet gösterilmesi gerektiğini kaydetti. CİHAN

Yorumlar