Orman ve Su İşleri Bakanlığı: 274 barajda gereken tedbirleri aldık

Orman ve Su İşleri Bakan Yardımcısı Dr. Nurettin Akman, Türkiye’de bu kış karın yağmaması hakkında basında kuraklık haberleri yapıldığını hatırlatarak ‘’Dünya’nın hiçbir ülkesinde olmayan bir günde bin gölet projesi son 10 yılda hayata geçirilen 274 bara.

Google Haberlere Abone ol
Orman ve Su İşleri Bakanlığı: 274 barajda gereken tedbirleri aldık

Orman ve Su İşleri Bakan Yardımcısı Dr. Nurettin Akman, Türkiye’de bu kış karın yağmaması hakkında basında kuraklık haberleri yapıldığını hatırlatarak ‘’Dünya’nın hiçbir ülkesinde olmayan bir günde bin gölet projesi son 10 yılda hayata geçirilen 274 barajda gereken tedbirleri aldık." dedi.

    Bakanlık tarafından Ankara'da gerçekleştirilen 'Su Kalitesi İzleme Konusunda Kapasite Geliştirme Eşleştirme Projesi’nin birinci kapanış toplantısı; Bakan Yardımcısı Dr. Nurettin Akman, Su Yönetimi Genel Müdürü Prof. Dr. Cumali Kınacı, İspanya, Hollanda, Fransa temsilcileri ve katılımcılar eşliğinde yapıldı.

    Proje kapsamında çalışma yapılan havzaları açıklayan Akman, "Projenin 6 pilot havzasında Akarca, Büyük Menderes, Sakarya, Susurluk, Meriç-Ergene, Konya kapalı havzaları izleme noktaları izlenecek parametrelerle sıklıkları belirleyerek havza izleme programları hazırlandı. Su izlemeleri konusunda kapasite artırıldı." şeklinde konuştu.

    Hollanda, İspanya ve Fransa ile birlikte yürütülen su kalitesi konusunda kapasite geliştirme projesi Avrupa Birliği (AB) yayın organlarında başarı hikayesi olarak adlandırıldığını söyleyen Akman, ‘’ Türkiye’de yürütülen en başarılı projelerden birisi oldu." diye konuştu.

    Su ile alakalı gelecekte çok büyük problemler olduğu söylentileri için 'İnşallah olmaz' temennisinde bulunan Akman, "Bu kış karın yağmaması kuraklık konusunda basında çok büyük olumsuzluklar yansıtılıyor. Orman ve Su İşleri Bakanlığı olarak Dünya’nın hiçbir ülkesinde olmayan ’Bir günde bin gölet projesi’ son 10 yılda hayata geçirilen 274 barajda gereken tedbirleri aldık. İnşallah problem yaşamadan yolumuza devam edeceğiz.’’ düşüncesini aktardı.

    "6 KAPALI HAVZADA SU KÜTLESİ SAYISI 681"

    Su Yönetimi Genel Müdürü Prof. Dr. Cumali Kınacı da proje kapsamında 6 havzada gerçekleştirilen çalışmalardan söz ederek "6 havzada: 496 adet nehir suyu kütlesi, 163 adet gölet suyu kütlesi, 7 adet geçiş suyu kütlesi, 15 adet kıyı suyu kütlesi belirlendi. Toplam su kütlesi sayısı 681." verisini paylaştı.

    "6 havzada 39 adet nehir suyu tipolojisi, 15 göl suyu tipolojisi, 6 geçiş tipolojisi ve 8 kıyı suyu tipolojisi belirlendi. Toplam tipoloji sayısı 68’dir." diyen Kınacı, şimdiye kadar 6 kapalı havzada yapılan çalışmaların diğer çalışmalara örnek olacağını vurguladı. CİHAN

Yorumlar