Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu, Cizre’de

"Orman Su İşleri Bakanlığı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile TOKİ'nin yatırımları ile bu bölgeye 5 milyar liralık yatırım yapılacak"

Google Haberlere Abone ol
Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu, Cizre’de
Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "Orman Su İşleri Bakanlığı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile TOKİ'nin yatırımları ile bu bölgeye 5 milyar liralık yatırım yapılacak." dedi.

Şırnak'taki temasları kapsamında AK Parti İstanbul Milletvekili Nurettin Nebati, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik ile Cizre ilçesine geçen Eroğlu, Devlet Su İşleri (DSİ) tarafından yürütülen Dicle Nehrindeki ıslah çalışmalarıyla ilgili incelemelerde bulundu.

Bakan Eroğlu, burada yaptığı açıklamada, yapılacak çalışmalarla Dicle Barajı'ndan yılda üç kez verim alınacağını, bunun çiftçinin cebine ilave gelir olarak yansıyacağını söyledi.

Cizre ilçesi yakınlarında Dicle Barajını inşa edeceklerini dile getiren Eroğlu, bu barajın Cizre, İdil ve Nusaybin'deki ovalarda tüm toprakları sulayacağını, bu sayede bölgenin zenginleşeceğini vurguladı.

"Orman Su İşleri Bakanlığı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile TOKİ'nin yatırımları ile bu bölgeye 5 milyar liralık yatırım yapılacak." diyen Eroğlu, şöyle konuştu:

"Çiftçinin cebine yılda 600 milyon lira ilave zirai gelir girecek. Biz bu nehri ıslah ediyoruz. Yapılacak çalışmalardan sonra burası güzel bir nehir yatağı haline gelecek. Etrafını da yeşillendireceğiz ve burası tamamen Cizre halkının çocukları ile gelip dinleneceği bir mesire alanı haline gelecek."
İlçeye Erzurum, İzmir, Afyonkarahisar ve Adana gibi illerden gelen ekiplerin bulunduğuna dikkati çeken Eroğlu, çalışmaların sürdüğünü aktardı.

AK Parti'nin hayata geçirdiği Gönül Köprüsü Projesi kapsamında bazı şehirlerin kardeş ilan edildiğini anımsatan Eroğlu, Şırnak ile gönül köprüsü kurmak için de Kayseri'den iş adamı, belediye başkanı, ilçe başkanları ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinden oluşan 300'e yakın kişinin geldiğini bildirdi.

FETÖ'nün darbe girişimi

Bakan Eroğlu, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'da gerçekleştirdiği darbe girişimine değinerek, o gece Türk, Kürt, Laz, Alevi tüm vatandaşların meydanlara çıkarak milli iradeye ve demokrasiye, "evet" dediğine dikkati çekti.

Vatandaşların FETÖ'nün hain darbe girişimine,"hayır" diyerek onlara geçit vermediğine işaret eden Eroğlu, bundan dolayı herkesi kutladı.

Veysel Eroğlu, "Hepimiz bu bayrağa bu vatana, bu millete ve bu devlete sahip çıkacağız. Çünkü bu şanlı bayrak hepimizin gölgesinde kalacağı güçtedir." ifadesini kullandı.

Yorumlar