Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu Bartın'da

Eroğlu: "(Bartın'daki sel) Burada yaraların sarılması için ne gerekiyorsa yapacağız. Hatta ilave ödenek ne kadar istenirse göndereceğiz"

Google Haberlere Abone ol
Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu Bartın'da
Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Bartın'da yaşanan sele ilişkin, "Burada yaraların sarılması için ne gerekiyorsa yapacağız. Hatta ilave ödenek ne kadar istenirse göndereceğiz." dedi.

Ankara'dan çeşitli ziyaret, temel atma ve toplu açılış törenine katılmak amacıyla Bartın'a gelen Eroğlu, Bartın Valisi Nusret Dirim'i makamında ziyaret etti.

Eroğlu, burada yaptığı konuşmada, bölgede 13 Ağustos'ta bir sel felaketi yaşandığını belirterek, geçmiş olsun dileklerini iletti.

İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD), Karayolları, Devlet Su İşleri (DSİ) ve Orman İşletme Müdürlüklerinin tüm birimlerinin yoğun şekilde çalıştığını ifade eden Eroğlu, "Yaralar sarılacak. Başbakanımızın da selamları var ve kendileri buraya acil olarak yaraların sarılması için 2 milyon lira gönderildiğini ifade etti. Tabii bende bir rapor alacağım. Bölgede havadan bir incelemede bulundum. Dolayısıyla burada yaraların sarılması için ne gerekiyorsa yapacağız. Hatta ilave ödenek ne kadar istenirse göndereceğiz." şeklinde konuştu.

"Bartın'daki tüm dereleri ıslah etmeye karar verdik"

Bartın'da son 14 yılda 3 milyar lira tutarında dev yatırım yaptıklarını ve bugün de 16 tesisin temelini atacaklarını aktaran Eroğlu, şunları kaydetti:

"Bugün temelini atacağımız projelerle 4 bin 947 dekar alan, 3 ilçe, 17 yerleşim yeri taşkından korunacak, Ulus ilçesinin içme suyu ihtiyacı karşılanacaktır. 2013 ve 2014 yıllarına verdiğimiz 215 milyon liralık 29 müjdeye ilave olarak 417 milyon liralık 26 müjdeyle geldik. Tabii 2013 ve 2014'te verdiğimiz 29 müjdenin 21'ini tamamladık. 3'ü baraj olan 8 müjdemizde ise çalışmalar devam ediyor. Böylece Bartın'a toplam maliyeti 632 milyon lira olan 55 müjde vermiş oluyoruz. Her geldiğimizde olduğu gibi yine heybemiz dolu geldik. Bugün de 93 milyon lira maliyetinde 15 tesisin temelini atacağız. Biz Bartın'daki tüm dereleri ıslah etmeye karar verdik."

Bartın'a yatırımların devam edeceğini vurgulayan Eroğlu, kentin tabiat turizminin gelişmesi için Orman ve Su İşleri Bakanlığınca hazırlanan eylem planı kitabını Vali Dirim'e verdi.

Ziyarette, AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, AK Parti İl Başkanı Hüseyin Manav ile kamu kurum ve kuruluşlarının amirleri de hazır bulundu.

Yorumlar