Orman vasfını yetirmiş arazilerin satışlarında süre uzatıldı

Hazineye ait tarım arazileri ile bu araziler üzerindeki tarımsal amaçlı yapılar ve konutlara ait doğrudan satışlar, 2B olarak bilinen orman vasfını yitirmiş zamanında başvuru yapma hakkını kaybetmiş olanlar ile yapılan tebligata rağmen...

Google Haberlere Abone ol
Orman vasfını yetirmiş arazilerin satışlarında süre uzatıldı

Hazineye ait tarım arazileri ile bu araziler üzerindeki tarımsal amaçlı yapılar ve konutlara ait doğrudan satışlar, 2B olarak bilinen orman vasfını yitirmiş zamanında başvuru yapma hakkını kaybetmiş olanlar ile yapılan tebligata rağmen taşınmaz bedelini süresinde ödemeyenlere tanınan ek süre hakkı 1 yıl uzatıldı.

Kayseri Defterdarı Mehmet Özefe başkanlığında, İl Milli Emlak Müdürlüğü personeli ve İlçe Mal müdürlerinin katıldığı bir toplantı düzenlendi. Toplantıda hazineye ait tarım arazilerinin hak sahiplerine satışı ile 2B olarak bilinen orman vasfını yitirmiş zamanında başvuru yapma hakkını kaybetmiş olanlar ile yapılan tebligata rağmen taşınmaz bedelini süresinde ödemeyenlere tanınan ek süre hakkı üzerinde duruldu.

Toplantı hakkında bilgi veren defterdar Özefe, “01.03.2014 tarih ve 28928 Sayılı Resmi Gazetede Yayımlanan 6527 Sayılı Kanunun 22. maddesiyle yapılan yeni düzenlemeye göre hazineye ait tarım arazileri ile bu araziler üzerindeki tarımsal amaçlı yapılar ve konutlara ait doğrudan satışlar 1 yıl uzatıldı. Buna göre arazilerin doğrudan satışında son başvuru gününün 27 Nisan 2015 olarak belirlendi. Süresi içerisinde başvuru yapmayan ve yaptığı başvuruya rağmen belirtilen bedeli üç aylık sürede ödemesini gerçekleştirmemiş olan 2B hak sahiplerine ise kanunun yayımlandığı 01.03.2014 tarihinden itibaren 6 aylık ek süre verilmiş olup ödeme süresi 01/09/2014 tarihinde sona erecektir. Verilen ek süre zarfında yapılan başvurular için belirlenen satış bedeli, ilgili süre için tüketici fiyatları endeksi aylık değişim oranları (TÜFE) toplamında artırılarak hesaplanacaktır.” bilgisini verdi.

Hak sahibi olan vatandaşların, müracaat tarihi sonuna kadar Defterdarlık ve İlçe Malmüdürlüğü’ne başvurmaları gerekiyor.

CİHAN

Yorumlar