Orman timleri çam nöbetinde

Yaklaşan yılbaşı nedeniyle Karabük Orman İşletme Müdürlüğü'nün kaçak olarak çam ağacı kesilmesini önlemek için oluşturduğu orman timleri 24 saat ormanları denetim altında tutuyor.

Google Haberlere Abone ol
Orman timleri çam nöbetinde

Yaklaşan yılbaşı nedeniyle Karabük Orman İşletme Müdürlüğü'nün kaçak olarak çam ağacı kesilmesini önlemek için oluşturduğu orman timleri 24 saat ormanları denetim altında tutuyor. Karabük Orman İşletme Müdürü Mehmet Emin Uzunsoy, halkın ormanlarına sahip çıktığını belirtti.

Yılbaşı nedeniyle ormanlardan kaçak olarak çam ağacı ve fidanlarının kesilmesini önlemek üzere tüm Türkiye’de olduğu gibi Karabük ilinde de orman timleri kuruldu. Orman timlerinin Karabük ormanlarında 31 Aralık gününe kadar 24 saat görev yapacaklarını belirten Orman İşletme Müdürü M.Emin Uzunsoy, "Vatandaşlarımız yılbaşı nedeniyle evlerini çam ağacı alıp süslemekteler. Bazı vatandaşlarımız da maalesef ormanlarımızdan kaçak olarak bu çam ağaçlarını kesmektedirler. Genel Müdürlüğümüz bu kaçak kesimlerin önlenmesine büyük önem veriyor. Yılbaşı nedeniyle ormanlarımızda yaşanabilecek kaçak kesimlerin önüne geçmek için müdürlük olarak ormanlardaki denetimlerimizi artırdık. Orman muhafaza memurlarımız ve ekiplerimiz 24 saat 31 Aralık tarihine kadar görevdeler.” dedi.

Orman İşletme Müdürü Uzunsoy, Karabük halkının ormanlarını sevdiğini ve koruduğunu belirterek, "Karabük ilinin yüzölçümünün yüzde 70'i ormanlarla kaplı. Karabük halkı ormanlarını koruyor. Bu güne kadar bölgemizde yılbaşı için çam ağacı kesene rastlanılmadı. Geçen sene de bu konuda hiç vukatımız olmadı. Sadece kaçak kesimlerde değil diğer orman suçlarında da halkımız bilinçli, ormanlarını seviyor ve koruyorlar." ifadelerini kullandı. CİHAN

Yorumlar