Orman fakülteleri öğrencileri uygulamalı eğitimlerini Eskişehir'de alıyor

Eskişehir'in ormanları orman fakültelerinin eğitim yuvası oldu. Eskişehir'e teknik geziler düzenleyen fakülte öğrencileri Türkiye'nin en büyük fidanlık alanında uygulamaları yerinde görme imkanı buluyor. Alan olarak Türkiye'nin en büyük...

Google Haberlere Abone ol
Orman fakülteleri öğrencileri uygulamalı eğitimlerini Eskişehir'de alıyor

Eskişehir'in ormanları orman fakültelerinin eğitim yuvası oldu. Eskişehir'e teknik geziler düzenleyen fakülte öğrencileri Türkiye'nin en büyük fidanlık alanında uygulamaları yerinde görme imkanı buluyor.

Alan olarak Türkiye'nin en büyük ormanlık alanı olan Eskişehir Orman Fidanlığı ülkenin birçok kentine fidanlık üretmenin yanı sıra şimdide orman fakülteleri öğrencilerine hizmet etmeye başladı. İstanbul Üniversitesi ve Karadeniz Teknik Üniversitesi Orman Fakültesi öğrencileri rehberler işliğinde fidanlık alandaki üretimleri yerinde inceliyor. Öğrenciler, tohum çıkarmadan itibaren fidanın yetişmesine kadar geçen aşamaları uygulamalı öğreniyor. 5 gün Eskişehir'de kalacak öğrenciler fidanlık alanın yanı sıra Çatacık ormanlarını, Kırka ve Kalabak ormanları ile kent ormanını gezecek. Burada da gençleştirme sahalarını yerinde görme imkanı bulacak.

CİHAN

Yorumlar