Orman Bölge Müdürü Coşkun’dan yangın ayı ağustos için kritik uyarı

Bursa Orman Bölge Müdürü Ahmet Köksal Coşkun, ağustos ayının yangınlar için hassas dönem olduğunu belirterek, başta alandaki kamu çalışanları olmak üzere vatandaşlardan duyarlı olmalarını istedi.Çarşamba valilik binasında düzenlenen...

Google Haberlere Abone ol
Orman Bölge Müdürü Coşkun’dan yangın ayı ağustos için kritik uyarı

Bursa Orman Bölge Müdürü Ahmet Köksal Coşkun, ağustos ayının yangınlar için hassas dönem olduğunu belirterek, başta alandaki kamu çalışanları olmak üzere vatandaşlardan duyarlı olmalarını istedi.

Çarşamba valilik binasında düzenlenen il koordinasyon kurulu toplantısında konuşan Coşkun, Ramazan’dan sonra pikniklerin artacak olması ve otların da kuruması ile yangın tehlikesinin yaşanabileceğine dikkat çekti.

Bursa’nın yüzde 45’inin orman olduğunun altını çizen Bölge Müdürü Coşkun, “Yatırımların bir çoğu da ormana isabet ediyor. İzinlerin proje aşamasında alınmasını istirham ediyorum. Çünkü bazen son on gün kalmış, beş gün kalmış, müteahhit başlayacak. Biz de adeta tutuşuyoruz işler aksamasın diye. Biz, işler aksamasın istemiyoruz ama bazı prosedürlerin de yerine getirilmesi gerekiyor. Ayrıca izin alınacağı zaman ilgili kurumlar bizim kurumda izin irtibat şubesi var. Hangi belgeleri istiyoruz, ne istiyoruz? Bazen de yazışmalarda zaman geçiyor.” dedi.

Ağustos ayının orman yangınları açısından kritik bir ay olduğunun altını çizen Orman Bölge Müdürü Ahmet Köksal Coşkun, vatandaşlardan duyarlı olmalarını isterken, “Baharda çok yağmur yağdı, otlar da şu anda kuruyor. Şu anda Ramazan olduğu için piknik yok tehlike yok ama ağustos ayında, özellikle arazide çalışan kurumların da çalışanlarını uyarmalarını, sönmemiş sigara atmamalarını ve ateş yakmamaları konusunda uyarmasını istiyoruz.” şeklinde uyarıda bulundu.

CİHAN

Yorumlar