Orhangazili öğrenciler bilim şenliğinde projelerini sergiledi

Bursa Orhangazi İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Orhangazi Belediyesi işbirliği ile hazırlanan bilim şenliğinde öğrenciler birbirinden ilginç projelerini sergiledi.Hava şartları nedeniyle kapalı pazar alanında gerçekleştirilen bilim şenliğine...

Google Haberlere Abone ol
Orhangazili öğrenciler bilim şenliğinde projelerini sergiledi

Bursa Orhangazi İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Orhangazi Belediyesi işbirliği ile hazırlanan bilim şenliğinde öğrenciler birbirinden ilginç projelerini sergiledi.

Hava şartları nedeniyle kapalı pazar alanında gerçekleştirilen bilim şenliğine protokol yanı sıra çok sayıda vatandaş ve öğrenci katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunmasının ardından İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Aydın açılış konuşmasını yaptı. Aydın, Orhangazi Bilim Şenliklerinin bu yıl 7'ncisinin düzenlendiğini belirterek, 250 çalışmanın sergilendiğini açıkladı. Emeği geçen öğretmen ve öğrenciler başta olmak üzere herkese teşekkür eden Aydın, bu şekildeki faaliyetlerin öğrencilerin ufkunun açılmasına katkı sağladığını ifade etti.

Belediye Başkanı Neşet Çağlayan ve Kaymakam Mustafa Selman Yurdaer teşekkür konuşması yaptılar. Çeşitli spor ve eğitim dallarında çalışma yapan ve dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Öğrencilerden oluşan halk oyunları ekibinin gösterisi ve müzik korosu sunumunun ardından bilim şenliğinin açılışı yapıldı. Protokol üyeleri, öğrencilerin açmış oldukları stantları ziyaret ederek sergiledikleri buluşlar hakkında bilgiler aldı.

Bir gün süren bilim şenliğinde öğrenciler birbirinden ilginç buluşlarını sergileme imkanı buldu. Hareketi enerjiye dönüştüren Anadolu Öğretmen Lisesi öğrencileri, bisikletle telefon şarj etti. Bisikletin tekerlek dönüşünden alternatif enerji üreten öğrenciler bunu telefon şarj işleminde kullanıldığını gösterdi.

Tuna İlköğretim öğrencileri, trafik ışıklarının ihlallerinin ve yaya geçitlerinde araçların hız yapmasının önüne geçmek isteyen ilkokul öğrencileri ise trafik lambalarıyla bağlantılı olarak mıknatıs sistemini harekete geçirerek araçları durdurma yöntemini gösterdi. Çok Programlı Lise öğrencileri ise 0,5 litrelik boş su pet şişelerini değerlendirerek yaptıkları oturma grubunu sergiledi. CİHAN

Yorumlar