Orhangazi’de dershanelerden ortak açıklama: Öğrencileri tercih için bekliyoruz

Orhangazi ilçesinde faaliyet gösteren Körfez Dershanesi, Fem Dershanesi ve Pi Analitik dershanesi şubeleri, tercih yapacak öğrencilere her tür yardımın yapılacağını açıkladı.Dershane yöneticileri tarafından yapılan ortak açıklamada, dershaneciliğin,...

Google Haberlere Abone ol
Orhangazi’de dershanelerden ortak açıklama: Öğrencileri tercih için bekliyoruz

Orhangazi ilçesinde faaliyet gösteren Körfez Dershanesi, Fem Dershanesi ve Pi Analitik dershanesi şubeleri, tercih yapacak öğrencilere her tür yardımın yapılacağını açıkladı.

Dershane yöneticileri tarafından yapılan ortak açıklamada, dershaneciliğin, eğitim yetersizliği ve eşitsizliğinin bir sonucu olarak doğduğuna dikkat çekildi. Açıklamada, “Dershanelerin, eğitimdeki eşitsizliğin giderilmesindeki rolü büyüktür. Dershanecilik, özellikle eğitim sisteminden doğan sorunların çözümünde ve eğitimdeki eşitsizliğin giderilmesinde önemli bir rol oynamaktadır. Son açıklanan sınav sonuçları bu gerçeği bir kez daha gözler önüne sermiştir. Yüzlerce öğrencinin sıfır çekmesi, birçok okul birincisinin barajı geçememesi eğitim sisteminin içine düştüğü çıkmazın en büyük göstergesidir.”

Dershanelerin itibarsızlaştırılmak istenmesine tepki gösterilen açıklamada, “Hükümetin dershaneleri itibarsızlaştırma ve kapatmak için yapmış olduğu alelacele sınav sisteminin değiştirilmesi, soruların saklanması, istatistik bilgilerin saklanmaya çalışılması dahi dershane gerçeğinin görülmesini engellememiştir.” denildi.

Orhangazi’de dershanelerin eğitime verdiği destek, yapmış olduğu özverili çalışmalar ve sürekli kendini yenilemesiyle eğitim çıtasını yükselmesine ciddi katkılar sağladığı vurgulanan açıklamada, şunlar kaydedildi: “Bugün dershaneler eğitime verdiği destek, eğitim eşitsizliğinin giderilmesi çalışmalarının yanında binlerce insana iş imkanı sağlaması yönüyle de Türkiye’nin bir gerçeğidir. Dershaneler, sebep değil sonuçtur. Dershane bir lüks değil ihtiyaçtır, dershanelerin eğitime katkısı ve iş istihdamı açısından büyük bir açığı kapattığından özel okula dönüşüm adı altında dershanelerin kapanmasına karşıyız. Tercihlerin yapıldığı şu günlerde dershaneye gitsin ya da gitmesin bütün öğrencilere tercihlerinde yardımcı olacağız.”

CİHAN

Yorumlar