Orhangazi Üniversitesi'nde beden dili semineri

Bursa Orhangazi Üniversitesi Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı Kariyer ve Proje Birimi, Beden Dili Semineri düzenledi.

Google Haberlere Abone ol
Orhangazi Üniversitesi'nde beden dili semineri

Bursa Orhangazi Üniversitesi Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı Kariyer ve Proje Birimi, Beden Dili Semineri düzenledi. Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen seminer İletişim Uzmanı Ahmet Şerif İzgören tarafından verildi.

Bursa Orhangazi Üniversitesi Sağlık Kültür Spor Daire Başkanı Muharrem Aydın, 2012 yılında eğitim ve öğretime başlayan Bursa Orhangazi Üniversitesi’nin Yıldırım ilçesinde Mimarlık Fakültesi, Mühendislik Fakültesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakülteleri ile 6 bölümde lisans eğitimi verdiğini dile getirdi. Aydın, şu bilgileri verdi: "İkinci yılında da kontenjanları yüzde 100 dolan üniversitemizde, Mimarlık, Elektrik Elektronik Mühendisliği, İnşaat Mühendisliği, Makina Mühendisliği, İşletme, Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler bölümleri bulunmaktadır. Ayrıca, Sosyal Bilimler Enstitüsü ve Fen Bilimleri Enstitüsü kapsamında MBA programları, tezli lisansüstü eğitimler gerçekleştirilmektedir. Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı bünyesinde bulunan Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Birimi, Kültür Birimi, Spor Birimi, Toplumsal Duyarlılık Birimi, Kariyer ve Proje Birimi, Uluslararası Ofis Birimi, üniversitemizde öğrenim gören öğrencilerin sosyal ihtiyaçlarını karşılamakta, kültürel, sanatsal ve sportif etkinlikler için uygun ortam hazırlamakta ve imkânlar sunmaktadır. Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Birimi, psikoloğumuzun profesyonel desteği ile öğrencilerinin bireysel ve sosyal gelişimlerine yardımcı olmayı, üniversite yaşamına uyumlarını kolaylaştırmayı ve gerekli becerileri kazandırmayı amaçlamaktadır."

Kültür Birimi'nin, öğrenci topluluklarına destek verdiğini vurgulayan Aydın, şöyle devam etti: "Şu an aktif 9 öğrenci topluluğu faaliyetlerini etkin ve başarılı bir şekilde yürütmektedir. Birimimiz, geçtiğimiz bahar döneminde gerçekleştirdiği 1. Kültür ve Sanat Şenliği ile kampüsümüzde öğrencilerimizi hem dinlendirdi hem eğlendirdi. Öğrencilerimiz Mustafa Ceceli konseri ile kampüsümüzde keyifli bir akşam geçirdi. Spor Birimi, her yıl öğrenciler arası basketbol, futbol ve voleybol turnuvaları düzenlemektedir. Toplumsal Duyarlılık Birimi, Yardımlaşma Projesi, Kan Bağışı Kampanyası, Geri Dönüşüm Projesi, Engelleri Kaldıralım Projesi başta olmak üzere sosyal sorumluluk projeleri yürütmektedir. Kariyer ve Proje Birimi; Avrupa Birliği Projeleri Bilgilendirme Semineri, Diksiyon ve Etkili Konuşma Semineri, Şef Ömür ile Kariyer Günü etkinliği, Hızlı Okuma Eğitimi başta olmak üzere kişisel gelişim programları düzenlemekte, Avrupa Birliği projeleri hazırlamaktadır."

12 farklı ülkeden yabancı uyruklu öğrencilerin üniversiteye geldiğini belirten Aydın, "Bir dünya üniversitesi olma yolunda olan üniversitemizi, ikinci yılında 12 farklı ülkeden gençlerin tercih etmiş olması bizler için bir gurur kaynağıdır. Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı olarak birimlerimiz aracılığı ile öğrencilerimizin sosyal, kişisel, mesleki gelişimlerine katkı sağlamak amacıyla çeşitli program ve projeler yürütmekteyiz." diye konuştu.

Konuşmanın ardından sahne alan İletişim Uzmanı Ahmet Şerif İzgören, "Dikkat Vücudunuz Konuşuyor" başlıklı semineri gerçekleştirdi. Beden dilinin iletişimdeki yeri ve önemini yaşanmış örneklerle anlatan İzgören, bilgiliyi aktarmakla kavranmasını sağlamak arasındaki farkı ortaya koydu.
CİHAN

Yorumlar