Orhangazi Üniversitesi, şenlikleri iptal etti, bütçeyi Soma’ya bağışladı

Bursa Orhangazi Üniversitesi öğrencileri, Soma’da 301 madencinin hayatını kaybettiği facia nedeniyle bahar şenliklerini iptal etti. Şenlikler için ayrılan bütçeyi, şehit madencilerin ailelerine bağışlayan öğrenciler, ayrıca yardım kampanyası...

Google Haberlere Abone ol
Orhangazi Üniversitesi, şenlikleri iptal etti, bütçeyi Soma’ya bağışladı

Bursa Orhangazi Üniversitesi öğrencileri, Soma’da 301 madencinin hayatını kaybettiği facia nedeniyle bahar şenliklerini iptal etti. Şenlikler için ayrılan bütçeyi, şehit madencilerin ailelerine bağışlayan öğrenciler, ayrıca yardım kampanyası başlattı.

Bursa Orhangazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Recep İleri, üniversitede düzenlediği basın toplantısında, Soma faciası nedeniyle yaşadıkları üzüntüyü dile getirdi. Bursa Orhangazi Üniversitesi Kurumsal İletişim Koordinatörlüğü ve Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı ile üniversite öğrenci konseyinin birlikte organize ettiği 2. Bilim, Kültür ve Sanat Şenliği’nin aylar öncesinden planlandığını hatırlatan Prof. Dr. İleri, 28-29 Mayıs tarihinde yapılacak şenliklerin iptal edildiğini kaydetti. Rektör İleri, şunları ifade etti: "Ulusca ve milletçe hepimizi derinden sarsan Manisa’nın Soma ilçesindeki maden faciası, mütevelli heyetimiz, idari ve akademik personelimiz ve tüm öğrencilerimizi derinden üzmüştür. Bu bağlamda uzun bir süredir çok yoğun bir şekilde hazırladığımız 2. Bilim, Kültür ve Sanat Şenliği'nin iptali kabul edilmiştir. Öğrencilerimizin ve personelimizin bu konuda sergiledikleri duyarlılık ve hassasiyet bizleri çok memnun etti. Bizler de yönetim olarak şenlik için ayırdığımız bütçenin tamamını Soma faciasında yakınlarını kaybeden ailelere, çocukları ve yetimlere bağışlanmasına karar verdik. Ayrıca, üniversitemiz personeli ve öğrencilerimiz arasında Soma için yardım kampanyası başlanmış olup, iki hafta boyunca sürecektir. Allah, ülkemize, milletimize ve tüm dünya insanlığına bir daha böyle acılar yaşatmasın."

COŞAN: BURADA EĞLENEMEZDİK

Bursa Orhangazi Üniversitesi Öğrenci Konseyi Başkanı Muhammed Taha Coşan ise 2 ay önce hazırlıklarına başladıkları bahar şenliğini iptal ettiklerini belirterek, "Soma’dan yaşanan felaketten sonra burada eğlenemeyiz. En azından onlara katkımız olsun düşüncesiyle buradaki şenlikleri iptal etmeye karar verdik. Burada harcayacağımız bütçeyi de Soma’daki ailelere, babalarını kaybeden çocuklara bağışlamaya karar verdik. Bir de bu Cumartesi günü Soma’ya bir ziyaret yapıp felaketi yerinde göreceğiz. Ardından da 2 hafta içinde toplanan bağışlarla birlikte yardımı ailelere ulaştıracağız." diye konuştu.

CİHAN

Yorumlar