Orhan İnce'nin avukatı: Müvekkilim, tayin nedenini emniyette öğrendi

Fatih İlçe Emniyet Müdür Yardımcısı iken Zonguldak’a tayin edilen emniyet müdürü Orhan İnce’nin avukatı Ünal Güler, müvekkilinin yolsuzluk ve rüşvet soruşturması kapsamında bilgisine başvurulduğunu söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Orhan İnce'nin avukatı: Müvekkilim, tayin nedenini emniyette öğrendi

Fatih İlçe Emniyet Müdür Yardımcısı iken Zonguldak’a tayin edilen emniyet müdürü Orhan İnce’nin avukatı Ünal Güler, müvekkilinin yolsuzluk ve rüşvet soruşturması kapsamında bilgisine başvurulduğunu söyledi. Güler, “Müvekkilim, neden tayin edildiğini emniyette öğrendi.” dedi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü yolsuzluk ve rüşvet soruşturması kapsamında tutuklanan iş adamı Reza Zerrab ile ilgili yaptığı çalışma nedeniyle Zonguldak’a tayin olduğu öne sürülen dönemin Fatih İlçe Emniyet Müdür Yardımcısı Orhan İnce’nin avukatı Ünal Güler, Cihan Haber Ajansı’na (Cihan) konuştu.

Müvekkilinin Fatih İlçe Emniyet Müdür Yardımcısı iken tayininin çıktığını hatırlatan Güler, “Tayinin sebebine dair araştırma yapmış. Hatta, rahatsız olan çocuğunun Bezm-i Alem Vakıf Gureba Hastanesi’nde devamlı tedavi görmesi gerektiğini söylemiş. Normal tayin olduğunu düşünürken bu operasyon kapsamında operasyondan 1 gün sonra müvekkilimi İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nden aramışlar. Operasyonun hiçbir tarafından olmamasına rağmen bilgisine başvurulacağını söylemişler. O da kalktı İstanbul’a geldi. Ben de emniyete gittim, ifadesini verdi. İfade verirken emniyetteki arkadaşlar bazı şeyleri müvekkilime sordu. ‘Sizin tayininizle ilgili böyle böyle kişiler araya girmiş, bunlar yaptırmış, ne diyorsunuz bu konuda? diye sordular. Müvekkilim Orhan İnce de tayinin neden ve nasıl çıkartıldığını öğrenmiş oldu.” ifadelerini kullandı.

Orhan İnce’nin rüşvet karşılığı görev yerinin değiştirildiği iddiasının sorulması üzerine Güler, “Müvekkilim ifadesini verdi. Ciddi bir zaman süreci içerisinde verildi. Sorulara makul ve mantıklı bir şekilde cevap verdi. İfade, gizlilik kararı olan bir soruşturmaya dayalı olduğu için cevap veremiyoruz bu soruya. Müvekkilim basına yüzde 10’un yansıdığı konusunda bir beyanda bulunuyor. İfadesi 25 sayfa. Ama basına yansıyan 2 - 2,5 sayfalık bir kısmı. Herkes masumdur. Masumiyet karinesine biz de inanıyoruz. Hem müvekkilim hem biz hepimiz bu ülkeyi bu noktalara getirmiş hükümeti bozmamak, bu olayı hükümetle veya başka şeylerle özdeşleşmesine karşıyız. Müvekkilim böyle ithamlara maruz kalmaması için avukat olarak izah ediyorum. Yolsuzluk operasyonunun sanki müvekkilimin elinden çıkmış gibi yansıtılmasından rahatsız.” şeklinde konuştu.

İnce’nin mesleğini yaparken herhangi bir kusur işlemediğini altını çizen Avukat Güler, “Şuna karar veriyor, ‘ben tayin edildim ama normal bir tayin değilmiş bu’ dedi. Emniyetin topladığı delilere, tespitlere göre gördü ki kendisiyle ilgili ciddi bir çalışma yapıldığını düşündü. Orhan İnce’ye baktığımız zaman neresinde bir kusur olabilir? Mesleğini yaparken birilerine kastı var mı? diye düşündük. İnce de araştırdı ve bulamadı. Bu operasyondan sonra müvekkilimin emniyete çağrılması müvekkilimin kafasındaki tüm soru işaretlerini ortadan kaldırdı.” diye konuştu.

'BAŞBAKANIN GEREĞİNİ YAPACAĞINA İNANIYORUZ'

Güler, sözlerini şöyle noktaladı: “Ülkemiz bizim, ekonomi de, istikrar da bizim. Ama büyük makamlara gelmiş kişilerin veya yakınlarının yolsuzluğa karışmış ise -bunu bilemiyoruz bunlar iddialardır- bunların kesinlikle yargılanma aşamasında önleri açılarak sonuna kadar gidilmesi gerekir. İddia edilen şeyler hafife alınacak şeyler değil. Çok şey yapıldı diye, AK Parti iktidarı çok şey kazandırdı diye Başbakanımızın gereğini yapacağını, bu olayı halledeceğini, kendi ekibi içerisinde gerekli tahkikatları yapacağını biliyoruz.”
CİHAN

Yorumlar