Orhan: Engellileri toplumla kaynaştıracağız

Erzurum merkez Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan, 'Engelliler Haftası' nedeniyle Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Abdullah Yurt ve bazı engelli dernekleriyle bir araya geldi. Erzurum Güzide Bakım Merkezi Müdürü Abdulkerim Kavaz,...

Google Haberlere Abone ol
Orhan: Engellileri toplumla kaynaştıracağız

Erzurum merkez Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan, 'Engelliler Haftası' nedeniyle Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Abdullah Yurt ve bazı engelli dernekleriyle bir araya geldi. Erzurum Güzide Bakım Merkezi Müdürü Abdulkerim Kavaz, Dünya Engelliler Dostları Gelişim Derneği Erzurum Şube Başkanı İslam Meral, Türkiye Sakatlar Derneği Erzurum Şubesi Kadın Komisyonları Başkanı Melike Ünal ve engellilerle birlikte Başkan Orhan’ı ziyaret eden Yurt, desteklerinden dolayı teşekkür etti.

Engelliler konusunda hassasiyetlerinin yüksek olduğunu dile getiren Belediye Başkanı Orhan, ilçede yapacakları proje ve çalışmaların tamamının engellilerin istifade edecekleri şekilde dizayn edileceğini söyledi. Orhan, "Termal tesislerimiz ile ilçedeki park ve bahçe projelerinde engellilerle birlikte tüm hemşehrilerimiz aynı ortamda bulunacaklar. Yeni yapılan aile kabinleri ile var olan tesislerimiz de engellilere göre yapılandırılacaktır. Biz engellilere has, engellilere özel projeler üretmek yerine, onları toplumla kaynaştırmak adına her projemizi engelli kardeşlerimizin de yararlanacakları şekilde yapacağız." dedi.

Engellilere bir de müjde veren Aziziye Belediye Başkanı, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’nden alınan resmi kartla yüzde 40 ve üzeri engellilere, termal tesislerin hafta içi ücretsiz hizmet vereceğini vurguladı.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Abdullah Yurt da, Orhan’a engelliler konusunda gösterdiği hassasiyetten dolayı teşekkür etti. Yurt, belediye tarafından verilen ruhsatlarda projelerin engellilere uygun olup olmadığının denetlenmesini istedi. CİHAN

Yorumlar