Örgüte zorla katılan terörist silahlarıyla teslim oldu

Bir bölücü terör örgütü mensubu, dün saat 10.30'da, 34. Hudut Tugay Komutanlığı 1. Motorlu Piyade Taburu Geyrezini Tepe Üs Bölgesi'ne yakın emniyet unsurlarına, bir adet Kalaşnikof Piyade Tüfeği, bir adet Kalaşnikof Piyade Tüfeği şarjörü...

Google Haberlere Abone ol
Örgüte zorla katılan terörist silahlarıyla teslim oldu

Bir bölücü terör örgütü mensubu, dün saat 10.30'da, 34. Hudut Tugay Komutanlığı 1. Motorlu Piyade Taburu Geyrezini Tepe Üs Bölgesi'ne yakın emniyet unsurlarına, bir adet Kalaşnikof Piyade Tüfeği, bir adet Kalaşnikof Piyade Tüfeği şarjörü ve 30 adet Kalaşnikof Piyade Tüfeği mermisi ile birlikte teslim oldu.

Genelkurmay Başkanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamada, “Söz konusu teröristin yapılan ilk mülakatında; silah zoruyla kaçırılarak örgüte katıldığını, örgütün önümüzdeki süreçte köylere inip halkı ayaklandıracaklarını ve karakolların yollarının kesileceğini, Şemdinli Tekeli Köyünün kendisince tarif edilen bir noktada Doçka Makineli Tüfek ve mühimmatının bulunduğunu beyan etmiştir. Bölücü terör örgütü mensubu Şemdinli Cumhuriyet Savcılığı'nın talimatı ile Şemdinli İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne teslim edilmiş olup adli tahkikata devam edilmektedir.” denildi.

İKİ TERÖRİST DAHA TESLİM OLDU

Yine dün iki bölücü terör örgütü mensubu, saat 20.15'te, 1. Hudut Tabur Komutanlığı unsurlarına silahsız ve teçhizatsız olarak teslim oldu.

Konuyla ilgili yapılan açıklamada, “Söz konusu teröristlerin yapılan ilk mülakatlarında, 06-08 Haziran 2014 tarihlerinde, Ağrı Patnos Tepeli Köyü bölgesinde yapılan bir şenlik esnasında örgüte katıldıklarını beyan etmişlerdir. Bölücü terör örgütü mensupları Çaldıran Cumhuriyet Savcılığı'nın talimatı ile Çaldıran İlçe Jandarma Komutanlığı'na teslim edilmiş olup, adli tahkikata devam edilmektedir.” bilgisi verildi.

CİHAN

Yorumlar