Orgeneral Özel, Sahil Güvenlik Komutanlığı’nın 32. yıl dönümünü kutladı

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, Sahil Güvenlik Komutanlığı’nın 32’nci kuruluş yıl dönümü nedeniyle bir mesaj yayınladı. Özel, mesajında, “Profesyonel kuvvet yapısı, yüksek nitelikli personeli ve çağdaş, modern ve güçlü...

Google Haberlere Abone ol
Orgeneral Özel, Sahil Güvenlik Komutanlığı’nın 32. yıl dönümünü kutladı

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, Sahil Güvenlik Komutanlığı’nın 32’nci kuruluş yıl dönümü nedeniyle bir mesaj yayınladı. Özel, mesajında, “Profesyonel kuvvet yapısı, yüksek nitelikli personeli ve çağdaş, modern ve güçlü platformları ile ulusal ve uluslararası hukuk kuralları çerçevesinde yedi gün, yirmi dört saat esasına göre milli menfaatlerimizin korunması görevini başarıyla yerine getirmektedir.” ifadelerine yer verdi.

Genelkurmay Başkanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, Orgeneral Nejdet Özel, kuruluşunun 32’nci yıl dönümü nedeniyle Sahil Güvenlik Komutanlığı’nın yapmış olduğu faaliyetlere değindi. Özel, Sahil Güvenlik Komutanlığı’nın Türkiye’nin bütün sahilleri, iç suları, karasuları ile ulusal ve uluslararası hukuk kuralları doğrultusunda egemenlik ve denetimi altında bulunan deniz alanlarında kanunlarla kendisine verilen arama ve kurtarma faaliyetleri de dahil olmak üzere emniyet, asayiş ve güvenlik görevlerini başarıyla yerine getirdiğini belirtti.

Sahil Güvenlik Komutanlığı’nın profesyonel kuvvet yapısı, yüksek nitelikli personeli ve çağdaş, modern ve güçlü platformları ile ulusal ve uluslararası hukuk kuralları çerçevesinde yedi gün, yirmi dört saat esasına göre milli menfaatlerin korunması görevini başarıyla yerine getirdiğine değinen Özel, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün; ‘Deniz silahlarına önem veriyoruz. Denizcilerimizin iyi silahlı ve iyi talimli olarak hazırlanmaları büyük emelimizdir.’ şeklindeki direktifi doğrultusunda, Sahil Güvenlik Komutanlığı, kurulduğu andan itibaren 8 bin 333 kilometrelik sahil şeridimiz boyunca gemi, silah sistemi, helikopter ve gözetleme sistemlerini gittikçe artan bir oranda modernleştirmiş, görev etkinliğini arttırmış; böylece sahil ve denizlerimizde güven ve huzurunun tesisinde önemli rol almıştır.” ifadelerini kullandı.

Güvenlik alanındaki gelişmelerle birlikte, bölgesinde daha etkin bir şekilde harekât icra edebilmek amacıyla envantere giren 'TCSG Yaşam' arama kurtarma gemisi ve "TCSG-29" sahil güvenlik botu gibi platformlar ile daha da güçlendiğini belirten Özel, açık denizlerde arama kurtarma gemilerinin hizmete girmesiyle etkinliğinin arttığını ve uluslararası alanlarda da başarılar kazanmaya devam ettiğine değindi. Orgeneral Özel, mesajını, “Denizleriniz sakin, pruvanız neta, ufkunuz ve bahtınız açık olsun.” ifadeleriyle bitirdi.

CİHAN

Yorumlar