Organları 4 kişiye hayat verecek

Muğla'nın Menteşe ilçesinde 11 Mayıs tarihinde geçirdiği beyin kanaması sonucu kaldırıldığı hastanede hayatını kaybeden 47 yaşındaki Meftun Söymen'in organları 4 kişiye umut oldu. Beyin ölümü dün gerçekleşen Söymen'in ailesi tarafından...

Google Haberlere Abone ol
Organları 4 kişiye hayat verecek

Muğla'nın Menteşe ilçesinde 11 Mayıs tarihinde geçirdiği beyin kanaması sonucu kaldırıldığı hastanede hayatını kaybeden 47 yaşındaki Meftun Söymen'in organları 4 kişiye umut oldu. Beyin ölümü dün gerçekleşen Söymen'in ailesi tarafından bağışlanan karaciğer, akciğer, böbrek ve kalbi İstanbul ve İzmir'de organ nakli bekleyen vatandaşlara nakledilecek.

    Menteşe ilçesinde yaşayan Söymen, 11 Mayıs 2014 tarihinde evinden çıktığı sırada beyin kanaması geçirdi. 112 Acil Servis ambulansıyla Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılan Söymen, yoğun bakım ünitesinde beyin cerrahi operasyonu geçirdi. Yapılan tüm müdahalelere rağmen Söymen, dün 14.30 sıralarında beyim ölümü gerçekleşti. Bunun üzerine Organ Nakil Koordinatörlüğü yetkilileri, Söymen'in eşi ve çocuklarıyla görüşerek organlarını bağışlaması konusunda ikna etti. İl Sağlık Müdürlüğü yetkilileri, Sağlık Bakanlığı'ndan alınan izinlerin ardından Söymen’in organlarını almak için İzmir ve İstanbul'dan 4 farklı ekip öğleden sonra Muğla'ya geldi. Yaklaşık 6 saat süren operasyonun ardından Söymen'in organları ambulansla Dalaman Havalimanı'na oradan da hava ambulansıyla İzmir ve İstanbul'a sevk edildi. Bağışlanan organlardan karaciğer İzmir Kent Hastanesi, böbrek İzmir Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi, akciğer İstanbul Yedikule Eğitim ve Araştırma Hastanesi, kalp ise İstanbul Koşuyolu Hastanesi'ne götürüldü.

    Öte yandan, organlarının sevk edileceği sırada hastane yönetimi tarafından, basın mensuplarının görüntü alması engellendi. Güvenlik görevlileri hastaneni giriş kısmına getirdikleri paravanları yerleştirdi. Ambulanslar ise hastaneni girişine kadar araçlarını getirerek, basın mensuplarının görüntü almasına izin vermedi.

    İl Sağlık Müdürü Dr. Cihan Tekin, gazetecilere yaptığı açıklamada, organları bağışlayan ailenin zor ama bir o kadar kutsal bir görevi yerine getirdiklerini belirterek "Hastamızın dün itibariyle beyin ölümünün gerçekleştiğini ve Organ Nakil Koordinatörümüz vasıtasıyla da aileyle ilk temaslar kurulmaya başlandı. Organ naklinin ne kadar önemli olduğu, dini açından da herhangi bir sıkıntının olmadığını ailesine ifade edilmiş. Bunun üzerine hastanın yakınları hastanın organlarını bağışlamak için rıza göstermişler. Bağış sonucu şifa bekleyen dört hastamız tekrar hayata tutunacak." dedi. CİHAN

Yorumlar