Organları 4 kişiye hayat oldu

Balıkesir’in Edremit ilçesinde beyin ölümü gerçekleşen 50 yaşındaki bir bayanın organları aile yakınlarının izniyle, organ bekleyen 4 hastaya takıldı.Edremit'te yaşayan ve yakınları tarafından ismi belirtilmeyen 50 yaşında, 2 çocuk...

Google Haberlere Abone ol
Organları 4 kişiye hayat oldu

Balıkesir’in Edremit ilçesinde beyin ölümü gerçekleşen 50 yaşındaki bir bayanın organları aile yakınlarının izniyle, organ bekleyen 4 hastaya takıldı.

Edremit'te yaşayan ve yakınları tarafından ismi belirtilmeyen 50 yaşında, 2 çocuk annesi bir kadın, geçirdiği beyin kanaması neticesinde Edremit Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. 3 gündür yoğun bakım ünitesinde tedavi gören hastanın damarlarını tıkanması neticesinde beyin ölümü gerçekleşti. Hastane yönetiminin organ nakli isteğini ilk etapta geri çeviren hasta yakınları, daha sonra din görevlileriyle görüşmesinin ardından organ bağışını onayladı. Donörün organlarının bağışlamasında bir engel olmadığının tespit edilmesiyle birlikte, Edremit Devlet Hastanesi Organ Nakli Şubesi'nde yöneticiler hareketli anlar yaşadı. Donörün kalbinin Ankara’ya, 2 böbreği ve karaciğerinin de Bursa’ya yollanması kararı alındı.

Ankara Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde kalp ameliyatı için ekip Sağlık Bakanlığı ambülans uçakla gece yarısı Balıkesir Kocaseyit Havalimanı'na indi. 112 Acil servisle Edremit Devlet Hastanesi'ne geçen ameliyat ekibi, Bursa Uludağ Üniversitesi'nden gelen ekiple koordine olarak ameliyata hazırlandı, eş zamanlı olarak hastaneye geldi ve organ nakli ameliyatına başlandı. Sabahın ilk ışıklarına kadar süren ameliyat başarılı geçti ve çıkartılan organlar 4 alıcı hastaya hayat vermek için yola çıktı.

Organ nakli ameliyat ekibinde bulunan Uludağ Üniversitesi Doktoru Ziya Dündar, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, “Öncelikle vericimize Allah’tan rahmet diliyoruz, ailesine de gerçekten çok teşekkür ediyoruz. Karaciğeri, kalbi ve böbrekleri bağışlanmıştı hastamızın, kalbi Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nden gelen ekip götürdü. Şimdi büyük bir ihtimalle ameliyata başlanmıştır. Biz de Uludağ Üniversitesi olarak karaciğer ve böbrekleri götürüyoruz. Karaciğer alıcısı hazır, iki böbrek için de iki hasta bekliyor. İnşallah bu mübarek ayda yapılan hayırsever davranışla dört kişi tekrar hayata tutunacak. Bundan dolayı çok teşekkür ediyoruz. Burada emek sarf eden Edremit Devlet Hastanesi ekibine de çok teşekkür ediyoruz.” dedi.

Yaklaşık 5 saat süren ameliyata; Doç. Dr. Mete Hıdıroğlu, Op. Dr. Emrah Oğuz, Uzm. Dr. Ziya Dündar, Uzm. Dr. Burhan Coşkun, Uzm. Dr. Ali Önder Devay, Uzm. Dr. Fatih Erol, hemşireler ve sağlık personeli katılırken, Dr. Rafet Oflaz da ekibe koordinatörlük yaptı. CİHAN

Yorumlar