Organik tahıl üreticilerine ücretsiz mikrobiyal gübre dağıtılacak

Doğu Anadolu Tarımsal Üreticiler ve Besiciler Birliği (DATÜB), organik tahıl üreticisi üyelerine verimliliği yüzde 50 artıran mikrobiyal gübreyi ücretsiz dağıtımına başladı. Yeditepe Üniversitesi'nin laboratuvarlarında üretilen mikrobiyal...

Google Haberlere Abone ol
Organik tahıl üreticilerine ücretsiz mikrobiyal gübre dağıtılacak

Doğu Anadolu Tarımsal Üreticiler ve Besiciler Birliği (DATÜB), organik tahıl üreticisi üyelerine verimliliği yüzde 50 artıran mikrobiyal gübreyi ücretsiz dağıtımına başladı.

Yeditepe Üniversitesi'nin laboratuvarlarında üretilen mikrobiyal gübre Erzurum'da ilk kez deneme amaçlı olarak organik tarım ürünlerinde kullanılacak. Yeditepe Üniversitesi ile DATÜP arasında mikrobiyal protokolü imzalandı. Üniversite laboratuvarlarında üretilen gübre, Erzurum'daki organik tahıl üreticilerine deneme amaçlı olarak ücretsiz dağıtılacak. Tarımsal verimi yüzde 50 artıran gübrenin dağıtımına Erzurum'da başlandı.

DATÜB Başkanı Nazmi Ilıcalı, üyelerinden isteyen herkese ihtiyaçları kadar ücretsiz olarak gübre dağıtımına başladıklarını söyledi. Ilıcalı, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından onaylı söz konusu gübrenin kullanımıyla Erzurumlu çiftçilerin ürünlerinden yüksek verim alacağını ifade etti. Türkiye'nin ve Erzurumlu çiftçinin mikrobiyal gübreyi tanımadığına dikkat çeken DATÜB Başkanı,"Organik üretimde verimin artması için mikrobiyal gübreyi bölge çiftçisi olarak ilk kez kullanacağız. DATÜB olarak bilimselg elişmelerin bölgemizde tanıtılması ve bu konuda gerekli eğitim ve uygulamaları gerçekleştirmeyi görev bilmekteyiz. Çiftçinin gelir seviyesinin artması için, ürünün verimli ve kaliteli olması için mikrobiyal gübreyi ülkemizde ilk kez Erzurum'da çiftçilerimize kullandıracağız. Ücretsiz olarak deneme amaçlı olarak dağıtacağımız gübre verimi yüzde 50 artırıyor. Birlik üyesi çiftçilerimizin büyük ilgisini gördük." dedi.

Ilıcalı, gübrenin kullanılmasının ardından Yeditepe Üniversitesi'nden bilim adamlarının yıl içerisinde ve hasat zamanında mikrobiyal gübrenin verimliğini kontrol için Erzurum'a gelip denetimyapacaklarını da sözlerine ekleyerek, "Bilimsel olarak üretilen gübrelerin verimliği yine bilim adamları tarafından kontrol edilecek. Üreticilerimiz genelde gördüklerine inandıkları için ürünlerinde verim artışını görerek, mikrobiyal gübrenin faydasına inanacak. Çiftçi ortaklarımıza bilimsel bir yenilik sunmaktan mutluyuz. Hedefimiz tarımsal ürünlerde kalite ve verimliliği artırarak, çiftçinin ekonomik seviyesini yukarılara çıkartmak." diye konuştu. CİHAN

Yorumlar