Örenkaya: Muhtarların birlik yasası için bastırıyoruz

Tüm Muhtarlar Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı ve Federasyon Genel Başkan Yardımcısı Haşmet Örenkaya, çıkması gündemde olan Muhtarlar Birlik Yasasıyla bütün muhtarların özlük haklarının verileceğini söyledi. Örenkaya, bir takım...

Google Haberlere Abone ol
Örenkaya: Muhtarların birlik yasası için bastırıyoruz

Tüm Muhtarlar Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı ve Federasyon Genel Başkan Yardımcısı Haşmet Örenkaya, çıkması gündemde olan Muhtarlar Birlik Yasasıyla bütün muhtarların özlük haklarının verileceğini söyledi. Örenkaya, bir takım sosyal haklarla birlikte, BAĞ-KUR primleri ve sigortaların devlet tarafından yatacağının belirtti.

Ankara’da düzenlenen Tüm Muhtarlar Derneği 3’ncü Olağanüstü Genel Kurulunda genel başkan yardımcısı seçilen Haşmet Örenkaya toplantı hakkında ve yeni çıkacak yasalar hakkında şu bilgileri verdi: “Genel Kurulumuz Ankara’daki genel merkezde gerçekleştirdik. Yönetim kurulu üyesi olarak tekrardan seçildim. Genel merkezde genel başkan yardımcılığına atandım. Bu toplantıda bütün muhtarların sorunlarını dile getirdik. Bakanlığa da birlik yasası çıkarması için girişimde bulunduk.”

Muhtarların pirim yasaları devlet tarafından ödendiğine daire yanlış bir bilgi olduğunu ifade eden Örenkaya, devletin sadece maaşları yükselttiğini anlattı. Örenkaya, “Pirimler hala muhtarlar tarafından ödeniyor. Devlet tarafından ödenmiyor. Ramazan’dan önce birlik yasasını çıkarmak için bizlere söz verdiler. Birlik yasasının çıkması durumda muhtarlara özlük hakları verilecek.” diye konuştu.

Örenkaya, muhtarların birlik yasası çıktıktan sonra aynı çatı altında toplanacağını kaydedetti. CİHAN

Yorumlar