Ordulu maden şehidi, memleketinde son yolculuğuna uğurlandı

Manisa’nın Soma ilçesindeki maden faciasında hayatını kaybeden maden işçisi İsa Sadan(27) memleketi Ordu'nun Korgan ilçesinde ebediyete uğurlandı. Nişanlı olan İsa Sadan’ın 3 ay sonra düğün yapacağı öğrenildi. Manisa’dan yakınları...

Google Haberlere Abone ol
Ordulu maden şehidi, memleketinde son yolculuğuna uğurlandı

Manisa’nın Soma ilçesindeki maden faciasında hayatını kaybeden maden işçisi İsa Sadan(27) memleketi Ordu'nun Korgan ilçesinde ebediyete uğurlandı. Nişanlı olan İsa Sadan’ın 3 ay sonra düğün yapacağı öğrenildi.

Manisa’dan yakınları tarafından alınarak Korgan Devlet Hastanesi Morgu'na getirilen Sadan’ın cenazesi, buradan Korgan Belediyesi'ne ait cenaze aracıyla Yenipınar Mahallesi'ndeki Merkez Camii'ne götürüldü. Sadan’ın cenazesi, cuma namazının ardından Ordu Müftüsü Mustafa Kolukısaoğlu tarafından kıldırılan cenaze namazı sonrası aynı mahalledeki aile kabristanında toprağa verildi.İsa Sadan’ ın babası Muhittin ve kardeşleri Musa, Ümit ile Enes Sadan, cami önünde başsağlığı dileklerini kabul etti.

Cenazeye Sadan’ın ailesinin yanı sıra Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Metin Yılmaz, Ordu Valisi Kenan Çiftçi, AKP Ordu Milletvekilleri Fatih Han Ünal, İhsan Şener ve Mustafa Hamarat, İl Jandarma Komutanı Albay Şeref Çakmak, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, bazı ilçe kaymakamları, belediye başkanları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Baba Muhittin Sadan, cenaze töreninin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada "Allah’a şükürler olsun. Ben oğlumu buldum, cenazesini getirdim. En azından mezarını görüyorum. Geride kalan kardeşlerimiz ne yapacaklar, Allah onlara kolaylıklar versin." dedi.

Öte yandan, baygınlık geçiren Sadan’ın kardeşi Musa Sadan’a sağlık ekipleri müdahale etti. Sadan’ın en küçük kardeşi Enes Sadan(8) ise gözyaşlarına hakim olamadı. CİHAN

Yorumlar