Ordu'da karda kurtarma operasyonu

Ordu’da rahatsızlanan üç kardeş için ekipler seferber oldu. Altınordu ilçesine bağlı Aydınlık köyünde ateşi yükselen üç kardeşin tedavisi için anne Gülseren Aydemir 112’yi aradı.

Google Haberlere Abone ol
Ordu'da karda kurtarma operasyonu

Ordu’da rahatsızlanan üç kardeş için ekipler seferber oldu. Altınordu ilçesine bağlı Aydınlık köyünde ateşi yükselen üç kardeşin tedavisi için anne Gülseren Aydemir 112’yi aradı. Kar kalınlığının 1 metreyi aştığı köye sağlık ekipleri ulaşmakta zorlanınca devreye İl Özel İdareye bağlı kepçe ve greyderler girdi. Kepçe operatörleri Mehmet Yalçın ve Vedat Önen, ihbarı saat sekizde aldıklarını ve 15 saatlik çalışmanın sonunda hastaya ulaşabildiklerini söyledi.

Önen, "Biz ihbarı saat sekizde aldık. Araçlarımızı çalıştırıp olay yerine gitmeye çalıştık. Yoğun kardan dolayı epey uğraştık. 15 saattir hatta daha fazla zamandır yollardayız. Şuanda saat gece 12, hastalarımızı sağ salim getirdik, sağlık ekiplerine teslim ettik. Hasta cenaze olduktan sonra saat gözetmiyoruz." şeklinde konuştu.

Yüksek ateşten dolayı titreyen Elif, Ebru ve Eren Aydemir kardeşler, kepçe ve greyderlere alınarak 8 kilometrelik yolculuk başladı. Bir saat iş makinesi ile taşınan üç kardeş ve annesi, Gerce Köyü’nde hazır bekletilen ambulansa yerleştirildi. Anne Gülseren Aydemir çocuklarının soğuk havadan dolayı üşüttüklerini, çocuklarda kusma, ishal ve yüksek ateş gibi durumların yaşandığını belirtti. Ambulansta ateşleri ölçülen ve ilk tedavileri yapılan kardeşler, paletli ambulansla Ordu Devlet Hastanesi’ne götürüldü. Hastanede tedavileri yapılan kardeşlerin durumlarının iyi olduğu öğrenildi.
CİHAN

Yorumlar