Ordu'da sel ve heyelan

AFAD İl Müdürü Işık:"Yaptığımız çalışma sonrası 105 evin tamamen yıkılarak kullanılmaz hale geldiğini, 262 iş yeri ve evin ise zarar gördüğünü tespit ettik"

Google Haberlere Abone ol
Ordu'da sel ve heyelan
Ordu İl Afet ve Acil Durum (AFAD) Müdürlüğü, kentte 5-6 Temmuz'da yaşanan sel ve heyelanın ardından ön hasar tespit çalışmasını tamamladı.
AFAD İl Müdürü Osman Işık, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilk çalışmanın ön hasar tespiti olduğunu belirtti.

Yapılan çalışmada, 105 evin tamamen yıkılarak kullanılmaz hale geldiğini, 262 iş yeri ve evin ise zarar gördüğünün tespit edildiğini bildiren Işık, ağır hasar gören 105 binanın tamamının boşaltıldığını, diğer zarar gören 262 ev ve iş yerinin kullanılabildiğini söyledi.

Işık, tespit sonrası 135 konutun ise tehlike arz ettiğini belirlediklerini kaydederek, "Bu 135 konut için ise önleyici istinat duvarları yapılacak. Bu istinat duvarların yapılmasıyla konutları tehlike oluşturmaktan kurtaracağız." dedi.

En çok zararın Altınordu, Fatsa, Çamaş, Gürgentepe, Perşembe ve Ulubey ilçelerinde meydana geldiğini anlatan Işık, "Yetkili kurumlar en kısa sürede mağdur ailelerin yanında olacaktır. Bu konuda vatandaşlarımız rahat olsun." diye konuştu.

KAYBOLAN 2 KİŞİ

Işık, Perşembe ilçesinde sel ve heyelan sonrası kaybolan Alim Canbulut ve Remzi Taktak'ı arama çalışmalarına dün itibarıyla yeniden başlandığını ancak çalışmaları bugün tamamen sonlandıracaklarını belirtti.

Işık, Canbulut ve Taktak'ın aileleri ile yaptıkları görüşme sonrası arama faaliyetlerini tamamen durdurma kararı aldıklarını sözlerine ekledi.
Öte yandan, Ordu Büyükşehir Belediyesince altyapıya yönelik yapılan hasar tespit çalışmasında, 258 mahalle yolunun zarar gördüğü, 16 köprünün ise yıkıldığının belirlendiği öğrenildi.

Yorumlar