ORAN’ın 2014 destekleri açıklandı

Orta Anadolu Kalkınma Ajansı (ORAN) tarafından 2014 yılında 3 başlık altında özel olarak hazırlanan mali destek programı Sivas'ta düzenlenen tanıtım toplantısıyla açıklandı.

Google Haberlere Abone ol
ORAN’ın 2014 destekleri açıklandı

Orta Anadolu Kalkınma Ajansı (ORAN) tarafından 2014 yılında 3 başlık altında özel olarak hazırlanan mali destek programı Sivas'ta düzenlenen tanıtım toplantısıyla açıklandı. 'İstikrarlı Büyüme', 'Rekabetçi Üretim' ve 'Sosyal ve Kentsel Altyapı' başlıkları altında ilan edilen programlar kapsamında başarılı bulunan projelere toplam 26,5 milyon lira kaynak aktarılması planlanıyor.

Ticaret ve Sanayi Odası’nda gerçekleştirilen toplantının açılışında konuşan TSO Başkanı ve Oran Yönetim Kurulu Üyesi Osman Yıldırım, Sivas ve Yozgat için özel hazırlanan programın şans olduğunu söyledi. Yıldırım, geçen üç yılda üçüncüsü yapılan Sivas’tan 161’i KOBİ, 57’i kar amacı gütmeyen kurumlardan olmak üzere 218 proje başvurusunun ajansa ulaştığını kaydederek, şöyle devam etti: “Bunlardan 45 KOBİ, 13 kamu projesi destek almaya hak kazanmıştır. Bu destekler ile ilimize 15.2 milyon lira kaynak aktarılmıştır. 2014 yılında da ajans sadece Sivas ve Yozgat illerine özel olmak üzere KOBİ’lerimiz için istikrarlı Büyüme Mali Destek Programı ve Sosyal ve Kentsel Altyapı Mali Destek Programını açıklamıştır. Her iki program için toplam 16.5 milyon TL kaynak ayrılmıştır. Bu destekler Sivas ve Yozgat için geçerli olacaktır. Firmalarımız başvurdukları takdirde proje başına maksimum 500 bin TL destek alabilecektir.”

Daha sonra ORAN uzmanlarınca verilecek destek programlarının detayları açıklandı. Buna göre TR72 Bölgesi Sivas ve Yozgat illerinde faaliyet gösteren, kar amacı güden gerçek ve tüzel kişiler program önceliklerine uygun olarak desteklenecek. Katma değeri yüksek yenilikçi sektöre oluşumların desteklenmesi ve üretim kapasitesinin artırılması yoluyla bölgesel gelişmeye katkı sağlanacak. 10 milyon TL kaynağın hibe olarak kullandırılacağı 'İstikrarlı Büyüme' mali destek programına KOBİ'ler proje başvurusunda bulunabilecekler. Kamu kurumları, yerel yönetimler, kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşları ve üniversitelerim proje başvurusunda bulunabilecekleri program kapsamında 1.000.000 TL’ye kadar hibe alabilecek kurumlar projelerini en fazla 18 ay içerisinde tamamlayacak.
CİHAN

Yorumlar