ORAN'dan 26.5 milyon lira kaynak aktarılacak projeler belirlendi

Yozgat, Kayseri ve Sivas illerinin oluşturduğu Orta Anadolu Kalkınma Ajansı’nın (ORAN) 2014 yılı teklif çağrısı kapsamında mali destek programlarına yapılan proje başvurularının değerlendirme süreci tamamlanarak 26,5 milyon TL kaynağın...

Google Haberlere Abone ol
ORAN'dan 26.5 milyon lira kaynak aktarılacak projeler belirlendi

Yozgat, Kayseri ve Sivas illerinin oluşturduğu Orta Anadolu Kalkınma Ajansı’nın (ORAN) 2014 yılı teklif çağrısı kapsamında mali destek programlarına yapılan proje başvurularının değerlendirme süreci tamamlanarak 26,5 milyon TL kaynağın aktarılacağı projeler belirlendi.

ORAN Yönetim Kurulu Toplantısı Yozgat Valiliği Toplantı Salonu’nda düzenlendi. Toplantıya Ajans Yönetim Kurulu Başkanı ve Sivas Valisi Alim Barut ile Yönetim Kurulu Üyesi Yozgat Valisi Abdülkadir Yazıcı, Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın, Yozgat Belediye Başkanı Kazım Arslan, Sivas İl Genel Meclisi Başkanı Sedat Özata, Yozgat İl Genel Meclisi Başkanı Halil Şahbaz, Sivas Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı H. Osman Yıldırım, Yozgat Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Metin Özışık ve Ajans Genel Sekreter Vekili Fatih Gavgacı katıldı.

Toplantıda konuşan ORAN Yönetim Kurulu Başkanı ve Sivas Valisi Alim Barut, bağımsız değerlendiriciler tarafından gerçekleştirilen değerlendirmeler neticesinde; 'Rekabetçi Üretim', 'İstikrarlı Büyüme' ve 'Sosyal ve Kentsel Kalkınma' mali destek programları kapsamında toplam 80 proje başvurusunun ajans tarafından desteklenmeye hak kazandığını söyledi.

Belirlenen projelerle bölgede toplam 55 milyon TL tutarında bir yatırımın hayata geçirilmesinin hedeflendiğini vurgulayan Vali Barut, ajans web sitesinde ilan edilecek başarılı proje sahipleri ile sözleşmelerin de Mayıs ayı içerisinde imzalanarak projelerin uygulanmaya başlanacağını söyledi.

Sivas Valisi Barut, “1 Nisan 2014 tarihinde ajans tarafından kamuoyu ile paylaşılan ve bölgemizin ihtiyaç duyduğu acil veya stratejik nitelikli araştırma, fizibilite ve eylem planı gibi çalışmaların destekleneceği Doğrudan Faaliyet Destek Programı ile toplam 1 milyon TL’lik bir kaynak, kar amacı gütmeyen kurumların ilgili alanlarda gerçekleştirecekleri çalışmalar için kullandırılacaktır. Bununla birlikte, bölgemizde bulunan kurum ve kuruluşların kurumsal kapasitelerinin artırılması hedefiyle eğitim ve danışmanlık desteklerinin sağlandığı 2014 yılı Teknik Destek Programı da 1 Mayıs 2014 tarihi itibariyle ajansımız tarafından açılacaktır.” diye konuştu.

Bölgede faaliyet gösteren paydaşların, planlama süreçlerine katılımına ajansın önem verdiğini vurgulayan Barut, “Bölgemizin gelişimi adına örnek alınabilecek yatırımları yönetim olarak yerinde ziyaret etmeyi hedefliyoruz. Bu kapsamda, bölge için önem taşıyan sektörlerden birisi olan tarım ve hayvancılık alanında iyi uygulama örnekleri, ilgili kalkınma kurulu üyelerinin katılımıyla ziyaret edilerek yerinde incelemeler yapılacaktır. Benzer uygulamaların bölge için önem taşıyan diğer alanlarda da düzenlenmesine devam edilecektir. Söz konusu faaliyetlerle iyi uygulama örneklerinin bölge genelinde yaygınlaştırılması hedeflenmektedir.” ifadelerini kullandı. CİHAN

Yorumlar