ORAN Kalkınma Ajansı'nın kabul ettiği 7 projeye 3.2 milyon TL destek

Yozgat’ta, İl Özel İdaresi, kaymakamlıklar ve belediyeler tarafından hazırlanan ve Orta Anadolu (ORAN) Kalkınma Ajansı'ndan kabul edilen 7 projeye 3, 2 milyon TL destek sağlandı.    Valilik Toplantı Salonu'nda düzenlenen...

Google Haberlere Abone ol
ORAN Kalkınma Ajansı'nın kabul ettiği 7 projeye 3.2 milyon TL destek

Yozgat’ta, İl Özel İdaresi, kaymakamlıklar ve belediyeler tarafından hazırlanan ve Orta Anadolu (ORAN) Kalkınma Ajansı'ndan kabul edilen 7 projeye 3, 2 milyon TL destek sağlandı.

    Valilik Toplantı Salonu'nda düzenlenen imza törenine Vali Abdulkadir Yazıcı, Vali Yardımcısı Yavuz Güner, İl Özel İdare Genel Sekreteri Muammer Yanık, ORAN Genel Sekreteri Vekili Fatih Gavgacı, kaymakamlar ve belediye başkanları katıldı. Vali Abdulkadir Yazıcı, kaymakamlık ve ilçe belediyelerinin sosyal içerikli projeler hazırlayarak ORAN Kalkınma Ajansı'na sunduğunu belirterek "Sunulan bu projelerden 7 tanesi kabul edildi. Bunlardan bir tanesi de Yozgat İl Özel İdemiz tarafından hazırlanan ‘Su Sporları Kompleksi’ projesidir. Bu proje tamamen kadınlara yönelik olan bir projedir. ORAN'dan bu projemize yaklaşık 1 milyon lira hibe aldık.” dedi.

    Su Sporları Kompleksi’nin Yozgat’ta Kadın termal aquapark olarak hizmet vereceğini vurgulayan Yazıcı, “Kadın Termal Aquapark ve Spor Kompleksi Yozgat”a gelecek hemşerilerimiz ve gurbetçilerimiz için önemli bir uğrak yeri olacak. Farklı tatil yörelerine gitmelerine gerek kalmayacak. Tesis ilimizin örf ve adetlerine uygun olarak yapılacak. Sabah çocuğuyla aquaparka giden kardeşlerimiz orada saatlerce kalabilecek. Yaşam merkezi olacak tesiste vatandaşlarımız termal sudan ve bir çok etkinlikten yararlanacak. Spor yapabilecek. Yozgat için güzel bir eser olacak.” diye konuştu.

    İçerisinde kafeterya, jimnastik salonu, termal havuzunda yapılacağı sosyal tesislerin son derece modern olacağını vurgulayan Vali Yazıcı, şöyle devam etti: "Saniyede 12 litre 32 derecelik bir suyumuz var. Havuzumuz onunla dolacak. Diğer havuzlar ve çocuk havuzunun suyu ısıtılacak. İnsanımız burada geniş bir alan içerisinde soğutmadan veya ısıtmadan termal su ile buluşacak. Terasta güneşlenme imkanı da bulacak. Bu tesis spor vadisini de tamamlar vaziyette olacak. Sosyal hayattaki hareketliliği sağlayacağız. İnsanların memleketinde kalması için bahane üretmesini sağlayacağız. Bizim insanımız da bunlara layık."

    Vali Yazıcı, ORAN’dan destek alan diğer projeleri ise şöyle sıraladı: "Sosyal ve Kentsel Kalkınma mali destek programında Eğitimde Hedef 12 projesiyle Kadışehri İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Boğazlıyan Sporla Gelen Kalkınma Projesi Boğazlıyan Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü, Şefaatli’de Yaşam Kalitesinin yükseltilmesi projesi Şefaatli Köylere Hizmet Götürme Birliği Şehr-i Kadın Konağı projesi Kadışehri Belediyesi, Bahariye Termal Turizm Sosyal Destek Merkezi Boğazlıyan Kaymakamlığı ve Sosyal Çevre için Akdağmadeni Belediyesi Mesire Alanı Projesi ise Akdağmadeni Belediyesi’nin ORAN Kalkınma Ajansı'ndan destek almaya hak kazandı." CİHAN

Yorumlar