ORAN aracılığıyla 3 yılda Yozgat’a 11.3 milyon lira destek verildi

Yozgat Valisi ve Orta Anadolu Kalkınma Ajansı (ORAN) Yönetim Kurulu Başkan Vekili Abdulkadir Yazıcı, ilde 3 yılda 39 projeye 11.

Google Haberlere Abone ol
ORAN aracılığıyla 3 yılda Yozgat’a 11.3 milyon lira destek verildi

Yozgat Valisi ve Orta Anadolu Kalkınma Ajansı (ORAN) Yönetim Kurulu Başkan Vekili Abdulkadir Yazıcı, ilde 3 yılda 39 projeye 11.3 milyon TL destek verildiğini söyledi.

Vali Yazıcı, ORAN tarafından İI Genel Meclisi Toplantı Salonu'nda yapılan yeni mali destek programları tanıtım toplantısına katıldı. Yazıcı, Kayseri, Sivas, Yozgat illerini kapsayan ORAN’ın 2014-2023 dönemi bölge planı hazırlık çalışmalarının tamamlandığını belirtti. Bölgesinin kalkınmasına yön verecek politikaları belirlemek üzere, katılımcı bir yaklaşımla bölgesindeki ilgili tüm paydaşların görüşüne başvurulduğunu ifade eden Yazıcı, hazırlıkları tamamlanan yeni dönem bölge planının son taslağının Kalkınma Bakanlığı’na sunulduğunu ve ajans web sitesinde de yayınlandığını kaydetti. Plan sayesinde bölgede kalkınması için 10 yıl süreyle uygulanacak hedef ve stratejilerin belirlendiğini vurgulayan Yazıcı, ajansın Mali Destek Programları ile de destekleneceğini ifade etti.

ORAN tarafından 2010, 2011, 2012 ve 2013 yıllarında destek programları kapsamında bölgede 7 başlıkta mali destek programları, 3 doğrudan faaliyet desteği ve 2 teknik destek programı uygulandığını anlatan Vali Yazıcı, "Ajansımız tarafından uygulanan mali destek programları kapsamında; 2010 yılında Yozgat’tan 7 KOBİ projesi ve 3 kamu projesi toplam 3.3 milyon TL, 2011 yılında 8 KOBİ projesi ve 6 kamu projesi toplam 4.4 milyon TL ve 2012 yılında 10 KOBİ projesi ve 5 kamu projesi ajanstan toplam 3.6 milyon TL destek almaya hak kazanmıştır. 3 yıldır uygulanan mali destek programları kapsamında Yozgatımızdan toplam 39 proje ajanstan 11.3 milyon TL destek almaya hak kazanmış ve proje sahipleri ile destek sözleşmeleri imzalanmıştır. Proje sahiplerinin eş finansman katkıları ile birlikte toplam proje büyüklüğü yaklaşık 20.8 milyon TL’dir." diye konuştu.

2011 ve 2012 yılları Doğrudan Faaliyet Destek Programı kapsamında Yozgat’tan 7 doğrudan faaliyet başvurusu, 2012 ve 2013 yılları Teknik Destek Programı kapsamında da 7 teknik destek talebi ajans tarafından desteklenmeye uygun görüldüğünü söyleyen Yazıcı, şöyle devam etti: "Ajansımız, bu yıl da teklif çağrısına çıkmış ve mali destek programları kapsamında proje başvurularını kabule başlamıştır. Söz konusu programlar kapsamında, Sivas ve Yozgat’ta KOBİ’lerin başvuru yapabileceği ve 10 milyon TL toplam bütçeli 'İstikrarlı Büyüme Mali Destek Programı' ile katma değeri yüksek yenilikçi sektörel oluşumların desteklenmesi ve üretim kapasitesinin artırılması yoluyla bölgesel gelişmeye katkı sağlanması hedeflenmiştir."

Yozgat ve Sivas’ta kar amacı gütmeyen kurumların başvuru yapabileceği 'Sosyal ve Kentsel Altyapı' programı ile Sivas ve Yozgat’ın sınırları içerisinde merkez ve kırsal alanlarda sosyal ve kentsel altyapının geliştirilmesinin hedeflendiğini kaydeden Vali Yazıcı, "Programlar kapsamında Sivas ve Yozgat’tan KOBİ’lere 10 milyon TL, kar amacı gütmeyen kurumlara 6.5 milyon TL olmak üzere toplam 16.5 milyon TL kaynak aktarımı planlanmaktadır." şeklinde konuştu.

Ajansın mali desteklerinin, üretim yapan sanayicinin devletin desteğini yanında hissetmesi açısından son derece önemli olduğunu vurgulayan Yazıcı, “Bu desteklerden istifade edebilmek için KOBİ’lerimizin program önceliklerine uygun olarak hazırlayacakları nitelikli projeleri son başvuru tarihinden önce ajansa sunmaları gerekmektedir. Ajansın yeni mali destek programlarının ilimiz ve bölgemiz için hayırlı olmasını dilerim." dedi. CİHAN

Yorumlar