'Operasyonlar bu tür yolsuzlukların üzerine gidecek emniyetçilere gözdağı'

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yakup Akkaya, 17 ve 25 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonunu yürüten polislere karşı yapılan operasyonlara tepki gösterdi. Akkaya, yapılan operasyonların ileride bu tür yolsuzlukların üzerine gidecek emniyetçilere...

Google Haberlere Abone ol
'Operasyonlar bu tür yolsuzlukların üzerine gidecek emniyetçilere gözdağı'

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yakup Akkaya, 17 ve 25 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonunu yürüten polislere karşı yapılan operasyonlara tepki gösterdi. Akkaya, yapılan operasyonların ileride bu tür yolsuzlukların üzerine gidecek emniyetçilere bir gözdağı olduğunu aktardı. Emniyet güçlerinin elinde ciddi bilgiler ve verilerin olduğunu kaydeden Akkaya, bu yapılan operasyonun bir sonucu olarak, karşılarına çıktığını ifade etti.

Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu’na destek turlarına çıkan Akkaya, son olarak Çorum’a geldi. Burada ilk olarak partisinin İl Başkanlığı'nı ziyaret eden Yakup Akkaya, gece yarısı 17 ve 25 Aralık yolsuzluk operasyonlarını yürüten polislere karşı düzenlene operasyonu değerlendirdi.

''10 Ağustos'da yapılacak seçimler öncesi o bilgilere kimsenin ulaşmaması için büyük ihtimalle bu operasyon başlatılmıştır ''diye konuşan Akkaya, yapılanların hukuksuz bir eylem olduğunu kaydetti. 17 ve 25 Aralık yolsuzluk soruşturması içerisinde görev alan emniyet güçlerinin 10 Ağustos cumhurbaşkanlığı seçimi öncesi gözaltına alınmalarının çok ilginç olduğunu dile getiren Akkaya ''İlginç olmasının nedenlerinden bir tanesi şu olsa gerek, biliyorsunuz Meclis'te soruşturma komisyonu gecikmeli olsa da başladı. İlk başta bu araştırma komisyonunun çalışmaları cumhurbaşkanlığı seçimi sonrasına bırakılan çok basit bir takım belge eksiklikleri ve belgelerin içerisindeki bir takım düzenlemelerin eksik olması gerekçesiydi ki bunun soruşturmanın araştırılmasıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan bir şey. Meclis'ten kaçırılan bu süre içerisinde bir durum söz konusu. Herhalde bu soruşturma dosyalarını inceleyen emniyet müdürlerinin daha fazla geniş bilgileri olsa gerek ki, cumhurbaşkanlığı seçimi öncesi o bilgilerin kamuoyuna o bilgilerin paylaşılmasını önlemek amacı ile yapılan hukuksuz bir operasyon olduğunu düşünüyorum.'' dedi.

Bir hukuksuzluk varsa onun üzerine gidilmesi gerektiğinin altını çizen Akkaya, ancak hukuk kuralları içerisinde kalınarak üzerine gidilmesi gerektiğini kaydetti. ''Devletin hiç bir organı bir intikam aracına döndürülmemeli'' diyen Akkaya ''Devletin organları intikam aracına döndürülmemeli ki memurlara kolluk kuvvetlerine diğerlerine ön yargılı davranılmamalı. 17 ve 25 Aralık operasyonlarını yürütenlerin amirlerin itibarsızlaştırılması cumhurbaşkanlığı seçimi öncesi bir korkunun sonucu olsa gerek. 17 ve 25 Aralık operasyonlarında yolsuzluk yapanlara karşı bir kan davası güdülmesi ve bu şekilde davranılması bundan sonra, bu tür yolsuzlukların üzerine gidecek emniyet güçlerine de verilen bir gözdağıdır. Yani 'Biz ne kadar yolsuzluk ne kadar hukuksuzluk, ne kadar adaletsizlik yapsak da sakın ha bizim bu yaptıklarımızın üzerine gitmeyeceksiniz. Giderseniz de başınıza gelecekleri görürsünüz' gibilerinden verilecek bir gözdağıdır. ''ifadelerini kullandı.

Yakup Akkaya ve beraberindekiler partideki açıklamalarının ardından cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu’na destek turlarını bazı STK ve odalardan destek isteyerek devam edecek. CİHAN

Yorumlar