Operasyonda Kayseri’den de 1 kişi gözaltında, 1 kişi alınamadı

El Kaide'ye yönelik İnsani Yardım Vakfı’nda (İHH) yapılan operasyonda, Kayseri’den de 1 kişi gözaltına alındı, 1 kişi ise alınamadı.

Google Haberlere Abone ol
Operasyonda Kayseri’den de 1 kişi gözaltında, 1 kişi alınamadı

El Kaide'ye yönelik İnsani Yardım Vakfı’nda (İHH) yapılan operasyonda, Kayseri’den de 1 kişi gözaltına alındı, 1 kişi ise alınamadı.

Sabah saatlerinde Van Cumhuriyet Başsacılığı'nın talimatıyla Van merkezli Adana, Gaziantep, İstanbul, Kilis ve Kayseri'yi de kapsayan El Kaide örgütüne yönelik operasyonda ayrıntılar belli olmaya başladı. Operasyonun Kayseri ayağında, İHH Kayseri Şubesi Mülteciler Birimi Sorumlusu Yönetim Kurulu Üyesi R.Ç. evinde gözaltına alındı. R.Ç.’nin evinde yapılan aramalarda, şahsi bilgisayar ve bazı dokümanlara el konuldu. R.Ç., önce Ankara'ya daha sonra Van'a götürüldü. Hakkında gözaltı kararı bulunan Ö.F.A. da umrede olduğu için alınamadı.

İHH’DAN AÇIKLAMA

Operasyonla ilgili Kayseri İHH İnsani Yardım Derneği Başkanı Şaban Sözduyar, bir açıklama yaptı. Sözlerine, operasyonun Kayseri emniyetiyle alakasının olmadığını duyurarak başlayan Sözduyar, “Sabaha karşı saat 07.00 sularında Van emniyeti mensuplarından terörle mücadele ekibi olduğunu söyleyen görevliler tarafından Kayseri İHH İnsani Yardım Derneği Yönetim Kurulu üyemiz Sayın R.Ç.’nin evine baskın düzenlenmiştir. Yönetim kurulu üyemizin evinden şahsına ait bilgisayarına el konulmuş ve ev didik didik aranmıştır. Kayseri kamuoyunun da çok iyi tanıdığı yönetim kurulu üyemizin ömrü insani yardım ile geçmektedir ve şu anda Kayseri'de ikamet eden mülteci ve yetimlerin manevi babası konumundadır. Bugün yaşanan olay, karanlık odakların iyiliğe, insanlığa, adalete, onura düşmanlık beslediğinin işaretidir.” dedi.

Operasyonun zamanlamasına dikkat çeken Sözduyar, vakfın örgüt bağlantılarıyla ilgili iddiaları yalanladı. Sözduyar, şunları söyledi: "Kayseri İHH İnsani Yardım Derneği’nin yurt içinde ve yurt dışında hiçbir örgütle bağlantısı kesinlikle söz konusu değildir. Buradan da ilan ediyoruz ki İHH İnsani Yardım Vakfı'nın Suriye’deki mazlumlar için başlattığı bin TIR’lık yardım çalışmasına her hafta bir TIR’la Kayseri İHH olarak destek vereceğiz. Aynı zamanda İHH insani Yardım Vakfı’nın Suriyeli mazlumlar için açıklamış olduğu 50 milyon dolarlık yardım hedefine Kayserili vicdan sahibi insanlar olarak 5 milyon dolarlık katkı sağlamayı hedefliyoruz. Yurt içinde ve yurt dışında örgütlenmiş olan Siyonist organizasyonun mutlu olmasını sağlayacak bu operasyonlar lehimize sonuçlanıp kirli odakların hevesleri kursaklarında kalacaktır.”
CİHAN

Yorumlar