Operasyona CHP’den ilk yorum: Başbakan’ın istifa etmesi gerekir

İstanbul merkezli yürütülen ihale ve yolsuzluk operasyonuna CHP’den ilk yorum Grup Başkanvekili Engin Altay’dan geldi.

Google Haberlere Abone ol
Operasyona CHP’den ilk yorum: Başbakan’ın istifa etmesi gerekir

İstanbul merkezli yürütülen ihale ve yolsuzluk operasyonuna CHP’den ilk yorum Grup Başkanvekili Engin Altay’dan geldi. Başbakan’ın en kısa zamanda açıklama yapmasını isteyen Altay, “Başbakan’ın şunu yapması lazım; ‘Ben işin tadını kaçırdım, iyi abarttım, bizimkiler de benimle birlikte işi çok abartmış’ deyip istifa etmesi tabi ki gerekir. Toplumun beklentisi de budur.” dedi.

CHP grup toplantı salonunda KESK temsilcilerini kabul eden Engin Altay, operasyona ilişkin yaptığı değerlendirmede şu ifadeleri kullandı: “CHP, bugün iki saat öncesi itibarıyla bu konuyla ilgili bir kriz masası teşekkül ettirdi. Üç milletvekillerinden oluşan kriz masası kurduk. İstanbul milletvekilimiz Aykut Erdoğdu, Kocaeli Milletvekili Haydar Akar, Sakarya Milletvekili Engin Özkoç’tan oluşan bir kriz masası o süreci çok yakinen takip edecektir. Biz, suçluluğu hükmedilmeyen herkesin suçsuz olduğunu söyleyegeldik. Şimdilik üç bakanın çocuğu, en büyük kamu bankasının genel müdürü, kimi belediye başkanları, kimi bürokratlarla ilgili başlatılan ve çok sayıda gözaltı olduğunu bildiğimiz bu operasyon, AKP’nin Türkiye’yi, devleti yönetirken kirlettiğinin, devleti ne kadar yağmaladığını belgeleyen çok somut bir olaydır. Biz muhalefet partisi olarak beytül mala uzanan her elin takipçisiyiz.”

Hükümetin elle tutulur bir tarafının kalmadığını ifade eden Altay, “Hükümetin elle tutulur bir tarafı kalmamıştır. Hükümetin istifasını istememe bile gerek yok. Şu anda bir soruşturma var. Bunun somut bulgularının ortaya çıkması lazım. Başbakan’ın en kısa zamanda çıkıp kamuoyuna açıklama yapması lazım. Aslında Başbakan’ın şunu yapması lazım; ‘Ben işin tadını kaçırdım, iyi abarttım, bizimkiler de benimle birlikte işi çok abartmış’ deyip istifa etmesi tabi ki gerekir. Toplumun beklentisi de budur. Başbakan’ın gereğini yapması lazım.” şeklinde konuştu.

"KOALİSYON DAĞILIYOR"

Hakan Şükür’ün AK Parti’den istifa etmesini de değerlendiren Altay, “Adalet ve Kalkınma Partisi bir tek parti değil. Bir koalisyonlar birlikteliğiydi. Koalisyon dağılıyor. Bunu böyle yorumlayın. Çok çeşitli görüşlerin birlikte olduğu bir tek çatı altında toplandığı organizasyondu. Koalisyon hükümetleri nasıl dağılıyorsa AKP de şu anda aynı mantık çerçevesinde bir parçalanma süreci yaşıyor. Biz AKP’yi bütün olarak yenmek istiyoruz.” ifadelerini kullandı.
CİHAN

Yorumlar