"Önyargısız olmak zorlanılan dersi başarmada önemli"

Psikolojik danışman Fatih Kalkınç, önyargısız olmanın zorlanılan dersi başarmada önemli bir faktör olduğunu belirtti. Mersin Fem Akademi Dershanesi KPSS kursiyerlerinin motivasyonunu yükseltmek amacıyla Uzman Dr. Fatih Kalkınç'ı öğrencilerle...

Google Haberlere Abone ol
"Önyargısız olmak zorlanılan dersi başarmada önemli"

Psikolojik danışman Fatih Kalkınç, önyargısız olmanın zorlanılan dersi başarmada önemli bir faktör olduğunu belirtti.

Mersin Fem Akademi Dershanesi KPSS kursiyerlerinin motivasyonunu yükseltmek amacıyla Uzman Dr. Fatih Kalkınç'ı öğrencilerle buluşturdu. Kalkınç programda öğrencilerin sınava kalan süre içerisinde neler yapması konusunda bilgiler verdi.

Öğrenciler için pozitif düşünme, cep telefonu kullanımı, bilgisayar ve televizyon gibi unsurlardan uzak durma, düzenli uyuma, sabah kahvaltısı gibi başarıyı etkileyen bazı noktalara değinen Kalkınç öğrencilerin, özellikle en çok zorlandıkları derslerde akşam bir süre çalışıp sabah tekrar etmelerinin başarıyı üst düzeye çıkaracağını kaydetti.

Başarı için başarıya inanılması gerektiğine dikkat çeken Kalkınç, "Yaptığı işi sevmek, en azından önyargısız olmak, öğrencinin zorlandığı dersi başarabilmesinde önemlidir. Gençlerimiz zamanın azaldığından şikayetçi olmamalıdır, unutmamak gerekir ki bütün maraton koşularında asıl fark finale çeyrek kala olur, dolayısıyla bu kalan süre içerisinde hızımızı artırmalı, daha azimli olmalıyız." ifadesini kullandı.

Fem Akademi Dershanesi Müdürü Ahmet Engin ise bu yıl önceki yıllardan daha renkli ve daha verimli bir buluşmanın sağlandığını ifade ederek öğrencilerin bu noktada memnuniyetleriyle karşılaştıklarını söyledi.

CİHAN

Yorumlar