O'nu(sas) okuyanlar bir araya geldi

Isparta Eğitim Gönüllüleri Derneği ve Peygamber Yolu Derneği tarafından ortaklaşa organize edilen 'Herkes O'nu okuyor' yarışması yapılan final ve ödül töreni ile sona erdi.

Google Haberlere Abone ol
O'nu(sas) okuyanlar bir araya geldi

Isparta Eğitim Gönüllüleri Derneği ve Peygamber Yolu Derneği tarafından ortaklaşa organize edilen 'Herkes O'nu okuyor' yarışması yapılan final ve ödül töreni ile sona erdi. Törenin Kutlu Doğum Haftası'na denk gelmesi ise organizasyona ayrı bir renk kattı.

Kaybedeni olmayan yarışmaya Isparta’da 18 bin 462 kişi katıldı. Sınavlar Isparta Körfez Dersaneleri şubelerinde ve Altınbaşak Eğitim Kurumları'nda 13 gün boyunca süren 31 oturumda gerçekleşti. Ödül töreni Altınbaşak Yemek Büyük Salon'unda yapıldı. Ödül gecesine katılım beklenenden fazla olunca birçok kişi töreni ayakta izledi. Bazı vatandaşlar ise yer olmadığı için geri dönmek zorunda kaldı.

Törenin açılış konuşmasını yapan Eğitim Gönüllüleri Derneği Başkanı İbrahim Özgüleç, "Bizler iyiyi kötüden ayırt etmeyi, birbirimizi sevmeyi, paylaşmayı, yardımlaşmayı, ahlakın güzelliklerini, dürüstlüğü, doğruluğu, erdemli olmayı, hoşgörünün en mükemmelini, insana saygının en yücesini, şefkat ve merhametin sınır tanımayan boyutunu, adaletin en güzel tatbikatını, kısacası her şeyin en iyisini ve en güzelini, O Rahmet Peygamberi'nden öğrendik.” dedi. Özgüleç, 7'den 70'e 12 bin 600 kişinin katıldığı yarışmada, katılımcıların bir hayli zorlandığını ifade etti. ''Peygamber Efendimiz'i (sas) anlama yolunda dökülen terler, ter dökenleri cehennem ateşinden koruyacak yağmurlara dönüşecektir.'' diyen, Özgüleç "Kaybedeni Olmayan Yarışma" sloganıyla yola çıktıklarını ve nitekim öyle de olduğunu kaydetti.

İlahiyatçı yazar Necdet İçel de 'Peygamber Efendimiz'in (sav) ihlası ve samimiyeti' konulu konuşma yaptı. İçel, hatiplerin asırlardır hakkında konuşmalar yapmalarına rağmen hakkıyla Efendimiz'i (sav) ifade edemediklerini, kelimelerinin cümlelerinin yetersiz ve kısır kaldığını vurguladı. İçel, şunları söyledi: "Efendimizden(sav) önce gelen bütün Peygamberler O'nu müjdelemiş, bütün din adamlarını O'na kavuşmakla yanıp tutuşmuş, bütün kahinlerin O'nun alametleri hakkında bilgi vermiştir. Din alimleri mezar taşlarına O'na(sav) selamlar yazmışlardır. Hz. Muhammed Aleyhisselam, sahabe, tabiin, tebe-i tabiin ve onlardan sonra gelen, kıyamate kadar da gelecek olan büyük insanlar, ruhlara nüfus eden bütün sofi ve mistikler, evliya, asfiya, ebrar ve mukarrabin hepsi bir kefeye konulsa yine O Gönüller Sultanı, gözlerimizin ziyası ağırlık basacaktır. Çünkü varlık O'nun yüzü suyu hürmetine yaratılmıştır."

Günümüzde riyakarlık ve gösterişin ön plana çıktığını, enaniyetin bayraklaştırıldığını ifade eden Necdet İçel, Allah rızası için yapılmayan işlerden hayır gelmeyeceğini belirtti. Peygamber Efendimiz'in (sav) riyakarlığı deccaldan daha tehlikeli olduğunu vurguladığını aktaran İçel, "Efendimiz (sav) Mescid-i Nebevi'de üç defa deccalden daha tehlikeli olacak birşeyi söyleyeyim mi? şeklinde hitap ederek; riyakarlığın deccalden bile tahlikeli olduğunu söylemiştir. Riyakarlığın ilacı ise samimiyet ve ihlastır. Her yaptığımız şeyi içten, gönülden, sadece ve sadece Allah rızası için yapmalıyız. İnsan saf su gibi olmalı ve Allah boyasıyla boyanmalı, yüzüne bakıldığında Allah hatırlanmalıdır. Bugün biz birbirimize baktığımızda çek, senet gibi dünyalık şeyler aklımıza geliyor. Allah boyasıyla boyanarak, insanlarının ellerinden tutarak onların kurtuluşlarına vesile olmalıyız. Bu tebliğ ve irşadı yaparken de hasbi olmalı, dünyalık birşey beklememeliyiz. Asrımızın dert insanı Bediüzzaman gibi insanların imanlarını kurtarmak için cehennemde bile yanmaya razı olmalıyız. Ancak o takdirde başarı olabilir, samimiyeti ve ihlası yakalamış oluruz." şeklinde konuştu.

Programda daha sonra Saffet Yıldız ve Gurub Sazende musikiler seslendirdi. Ardında 'Herkes O'nu Okuyor' sınavlarında başarılı olanlara 3 umre, 6 tablet, 10 akıllı telefon, 6 notebook, 6 bisiklet, 21 saat, 2 çamaşır makinesi, 2 buzdolabı, 2 bulaşık makinesi, 10 tost makinesi, 10 elektirikli süpürgesi, 10 mp4 ve yüz çeyrek altın hediye edildi. CİHAN

Yorumlar