Onur Yürüşüyü Madrid'e Ulaştı

İspanya'da halkın başlattığı 'Onur Yürüyüşü' başkent Madrid’e ulaştı.

Google Haberlere Abone ol
Onur Yürüşüyü Madrid'e Ulaştı

İSPANYA'da binlerce kişinin yolsuzlukları protesto etmek için başlattığı 'Onur Yürüyüşü' başkent Madrid’e ulaştı. Ülkenin tüm bölgelerinden yaşlı, genç, emekli, memur ve işçinin katıldığı yürüyüş için Madrid’de olağanüstü önlemler alınıyor. Hükümetin aldığı kararları protesto etmek için yarın yerel saat ile 17.00'de Atocha meydanında toplanacak olan göstericilerin buradan parlamentoya yürümesinden endişe ediliyor.

İspanya’nın bir çok kentinden günler önce başlayan yürüyüşe katılan binlerce kişi günde 25 kilometre yol yaparak başkent Madrid kapılarına varmayı başardılar. Siyasi kirliliğe, hayat pahalılığına, rüşvete, yolsuzluklara son vermek için “Onur Yürüyüşü’nü” başlattıklarını vurgulayan organizasyon yetkilileri siyasetçilerin halkın sesini dinleyene kadar mücadelelerine devam edeceklerini söylediler. İspanya’daki işçi sendikaları da yürüyüşe destek verdiklerini açıklayarak yarın kendilerinin de meydanlara çıkacaklarını duyurdular. Muhalefet partileri ise bunun bir halk hareketi olduğunu savunarak destek açıklamaları yaptılar. 

Hükümet kanadından ise yürüyüşe tepkiler vardı. Madrid Yerel Yönetim Başkanı İgnacio Gonzales göstericileri Yunanistan’da Neo Nazi yanlısı aşırı sağcıların gerçekleştirdikleri yürüyüşe benzetti. İçişleri Bakanlığı ise polisi alarm durumuna geçirdiklerini vurgulayarak olay çıkartanlar hakkında soruşturma açılacağını belirtti.

Yorumlar