O’nu okudular umre kazandılar

Edirne Eğitimciler Derneği (EDER) tarafından organize edilen 'Herkes O’nu Okuyor' yarışmasında derece alanlar belli oldu. Peygamber Yolu Derneği tarafından, Peygamber Efendimiz'in (sas) tanıtılması amacıyla Türkiye genelinde bir yarışma düzenlendi....

Google Haberlere Abone ol
O’nu okudular umre kazandılar

Edirne Eğitimciler Derneği (EDER) tarafından organize edilen 'Herkes O’nu Okuyor' yarışmasında derece alanlar belli oldu.

Peygamber Yolu Derneği tarafından, Peygamber Efendimiz'in (sas) tanıtılması amacıyla Türkiye genelinde bir yarışma düzenlendi. 'Kaybedeni Olmayan Yarışma' sloganıyla başlatılan kampanya yoğun ilgi gördü. Yediden yetmişe herkes Peygamber Efendimiz'in (sas) hayatını, davranışlarını ve ahlakının anlatıldığı eserleri okudu. Dernek tarafından başlatılan kampanyaya yurdun farklı bölgelerinde 106 sivil toplum kuruluşu destek verdi. 2 milyon 47 bin kişinin bizzat katıldığı yarışmada 827 kişi Peygamber Efendimiz'in (sas) ayağının değdiği topraklara gitmeye hak kazandı. Umre ziyaretini kazanan talihliler, Mayıs ve Haziran aylarında kutsal topraklara yolculuk etme imkânı bulacak.

Peygamber Yolu Derneği’nin hazırladığı 'Herkes O’nu Okuyor' yarışmasının Edirne ayağını, EDER organize etti. Mart ayında yapılan ve vatandaşlardan yoğun ilgi gören yarışmanın sonuçları belli oldu. Kaybedeni olmayan yarışmada derece alan 84 kişi için Margi Otel’de bir tören düzenlendi. Yüzlerce kişi tarafından doldurulan konferans salonundaki program Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Ardından Fatih Koleji Müzik Korosu sahne aldı. Öğrencilerin günün anlam ve önemine uygun olarak seslendirdiği eserler izleyicilerden büyük alkış aldı.

Öğrencilerin başarılı performansından sonra Selimiye Camii Eski İmam-Hatiplerinden Osman Baki Kurt, Peygamber Efendimiz'in (sas) hayatına dair bir konuşma yaptı. Dolu dolu geçen programın sonunda üstün performans gösteren yarışmacılara ödüller verildi. Yarışmacılardan 3 kişi umre seyahati kazanırken, diğerlerine bilgisayar, cep telefonu, bisiklet gibi çeşitli hediyeler verildi.

CİHAN

Yorumlar