Online cuma vaazı ve sohbet imkanı

Çorlu Müftüsü Gülmek: "Müftülük olarak web sayfamızda bir canlı yayın bölümü oluşturduk. Bu sayede, aynı anda web sayfamızda da cuma vaazını online olarak herkes izliyor. Bu projeden en çok Bulgaristan, Yunanistan ve Balkan ülkeleri istifade ediyor."dedi.

Google Haberlere Abone ol
Online cuma vaazı ve sohbet imkanı

Çorlu Müftüsü Adem Gülmek, oluşturdukları sistemle cuma vaazları ve sohbetleri online olarak takip etme imkanı sağladıklarını belirterek, "Bu projeden en çok Bulgaristan, Yunanistan ve Balkan ülkeleri istifade ediyor." dedi.

Gülmek, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilçede daha önce uygulanmamış birçok projeyi hayata geçirdiklerini kaydederek, bunlar arasında en önemli projenin ''online cuma vaazı'' olduğunu söyledi.

Dünyada hemen hemen her ülkede Müslümanların yaşadığına dikkat çeken Gülmek, ''Dünyanın bütün ülkelerinde az ya da çok sayıda olsun Müslüman halk yaşıyor. Bunlar, bulundukları ülke koşullarına göre dinlerini bizler gibi çok rahat ve istedikleri gibi yaşayamıyor. Bazı ülkelerde cami yok, bazı ülkelerde de kısıtlı sayıda cami ve ibadethane var ama din görevlisi yok. Bunun için, ülkemizdeki ve bölgemizdeki Müslüman kardeşlerimiz kadar yurt dışında yaşayan Müslüman kardeşlerimizin de ibadet etmesine yardımcı olmaya çalışıyoruz.'' diye konuştu.

Gülmek, dünyadaki tüm Müslümanların, hayata geçirdikleri projeyle cuma vaazı ve sohbetleri müftülüğün internet sayfasından canlı olarak izleyebileceklerini vurguladı.

Uygulamanın başta Balkan ülkeleri olmak üzere bir çok ülkede yaşayan Müslümanların takdir ve beğenisini topladığını ifade eden Gülmek, konuşmasına şöyle devam etti:

''Müftülük olarak web sayfamızda bir canlı yayın bölümü oluşturduk. Bu sistem ile cuma günleri Müftülük Merkez Garaj Camii'ndeki bir din görevlimiz cami içerisindeki cemaate vaaz veriyor. Bu vaaz sırasında hoca efendinin oturduğu yere kamera, diz üstü bilgisayar ve internet bağlantısı kuruyoruz. Bu sayede, aynı anda canlı yayın olarak web sayfamızda da cuma vaazını online olarak herkes izliyor. Bu projeden en çok Bulgaristan, Yunanistan ve Balkan ülkeleri istifade ediyor. Ayrıca bizlere Amerika'dan bile izleyenler teşekkür ediyor.''

Gülmek, proje sayesinde herkesin istediği yerde cuma vaazı ve sohbetleri izleme fırsatı bulduğunu sözlerine ekledi.

Yorumlar