Onlar Türkiye'nin “HE“Men'leri

Bursa'da, kadrolu olmak isteyen Yol-İş Sendikası Bursa 1 No'lu Şubesi'ne üye bir grup taşeron işçi, eylemlerini bugün de sürdürdü.

Google Haberlere Abone ol
Onlar Türkiye'nin “HE“Men'leri

Taşeron işçilerle birlikte yarı çıplak eylem gerçekleştiren Yol-İş Sendikası Bursa 1 No'lu Şubesi Başkanı Muharrem Yıldız, kadro hakkı kazanmalarına rağmen bunun ellerinden alındığını söyleyerek, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'e de seslendi. Yıldız, "Bizim yargıda kazandığımız 9 bin tane anamızın ak sütü gibi helal olan kadro hakkımız var. Ey Faruk, biz bu hakkımızı sana yedirtmeyeceğiz. Eğer ki yersen sana helal etmeyeceğiz" dedi.

FEMEN TÜRKİYE

Yol-İş Sendikası Bursa 1 No'lu Şubesi'ne üye bir grup taşeron işçi, Bandırma-Çanakkale karayolu üzerindeki eyleminin ardından bugün de Bursa'da basın açıklaması ve yürüyüş düzenledi. Merkez Osmangazi İlçesi'ne bağlı Fomara Meydanı'nda toplanan işçiler, 15 Şubat'ta Sıhhiye Meydanı'nda yapılacak yürüyüşe işçileri davet etti. İşçilere eylemlerini, belden üst kısmındaki kıyafetlerini çıkararak, gerçekleştirdi.

Burada konuşan ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'e seslenen Yol-İş Sendikası Bursa 1 No'lu Şubesi Başkanı Muharrem Yıldız, Balıkesir'den yaya olarak yola çıktıklarını belirterek, "Yarın 12'deki Sıhhiye Meydanı'ndaki eyleme devam edeceğiz. Şu Bursa'nın eski milletvekili var ya adı Faruk olan ona seslenmek istiyorum. Bizim yargıda kazandığımız 9 bin tane anamızın ak sütü gibi helal olan kadro hakkımız var. Ey Faruk, biz bu hakkımızı sana yedirtmeyeceğiz. Eğer ki yersen sana helal etmeyeceğiz. Zehir zıkkım olsun, burnundan gelsin. Türkiye'nin 81 vilayetinden 30 bin kişi ile yarın Sıhhiye Meydanı'nda olacağız. Ne iş adaletini, ne barışı bozmak, ne de kimsenin huzurunu kaçırmak istemiyoruz. Hakkımız olanı almayı biliriz" dedi.

İşçilere eylemlerinde Türk-İş 8'inci Bölge Temsilcisi Sabri Özdemir, MHP Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Kadir Koçdemir, Türkiye Kamu-Sen Bursa İl Temsilcisi Selçuk Türkoğlu ve işçiler destek verdi. Eylemde konuşan Türk-İş 8'inci Bölge Temsilcisi Sabri Özdemir, yarın Ankara'da düzenlenecek eyleme davet ederek, konunun dikkate alınmaması durumunda Türkiye genelinde bir eylem yapacaklarını dile getirdi. 

Vücutlarının üst kısmı çıplak olan Yol-İş Sendikası Üyeleri, basın açıklamasının ardından yürüyerek ve slogan attı. Gökdere Meydanı'na kadar yürüyen işçiler, 'İşçi düşmanı hükümet istifa', 'Mecliste hırsız var', 'İşçiyisz haklıyız kazanacağız', 'Yaşasın sınıf dayanışması' şeklinde slogan attı. Kalabalık daha sonra olaysız dağıldı.

Yorumlar