Onkoloji hastaları için moral günü

Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tedavi gören onkoloji hastaları, Kayseri Valiliği’nin himayesinde düzenlenen moral günü etkinliğinde bir araya geldi.

Google Haberlere Abone ol
Onkoloji hastaları için moral günü

Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tedavi gören onkoloji hastaları, Kayseri Valiliği’nin himayesinde düzenlenen moral günü etkinliğinde bir araya geldi.

Polisevi’nde düzenlenen Moral Günü etkinliğine Vali Orhan Düzgün’ün eşi Gül Düzgün, Vali Yardımcısı Yasemin Özata Çetinkaya, Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. İbrahim Özcan, hastane yöneticileri, doktorlar ve hastalar ile yakınları katıldı. Kansere karşı farkındalık oluşturmak ve 'Biz yanınızdayız' mesajı vermek için pembe renkli fular takan Gül Düzgün, etkinliğe katılan hasta ve hasta yakınları ile yakından ilgilenerek gül dağıttı. Gül Düzgün, onkoloji hastalarına moral vermek amacıyla böyle bir etkinlik düzenlediklerini belirterek, birlik ve beraberlik içerisinde sevgi ile aşılamayacak bir engelin bulunmadığını söyledi.

Psikoloji eğitimi ve görevi nedeniyle Onkoloji hastalarını ve yakınlarını çok daha iyi anlayabildiğini ifade eden Gül Düzgün, “Benim ailemden de bu hastalığa yakalanan vardı. Ama birlikte el ele vererek hastalığı yendik. Sizlerin de aynı azim ve inançla bu hastalığı yeneceğinize inanıyorum.” diye konuştu. Hastane Başhekimi Doç. Dr. İbrahim Özcan ise, Vali Orhan Düzgün ve eşi Gül Düzgün’ün moral günü etkinliğini himayelerine almalarından duyduğu memnuniyeti dile getirerek, onkoloji hastaları için ilgi ve morale daha çok ihtiyaç duyduğunu, bu sayede kazandıkları güç ile hastalıkla daha etkili mücadele edebildiklerini anlattı.

Doç. Dr. Özcan, “Onkoloji hastalarımıza daha iyi hizmet verebilmenin gayretindeyiz. Bu amaçla bu yıl hastanemize radyoterapi alanında son teknoloji ürünü bir cihaz aldık. Tüm gayretimiz hastalarımızla birlikte ekip ruhu içerisinde hastalığa savaş açmaktır. Hiçbir şekilde ümitsizliğe düşmeden doktorlar, sağlık personeli, hasta ve hasta yakınları birlikte hareket ediyoruz” dedi.

Hastalıkla mücadele eden Nuray Karaduman da, 1 yıl önce teşhis konduğunda hayattan koptuğunu ama doktorların ve hastane personelinin güler yüzü ile hastalıkla etkili bir mücadele içerisine girdiğini anlatarak, “Kanserle mücadele değil adeta dans ettik. Bu moralle mücadelemizi verdik. Bugün çok daha iyi durumdayım. Bizleri unutmayan Valiliğimize çok teşekkür ediyoruz” dedi.

Konuşmaların ardından, katkılarından dolayı Gül Düzgün’e plaket verilirken, hasta ve hasta yakınları ile etkinliğe katılanlar hastalığa inat doyasıya eğlendiler. CİHAN

Yorumlar