Öneml gelişme! KCK'da 45 tahliye

PKK'ya silah bırak çağrısından sonra çözüm sürecinde mekanizmalar hız kazandı.

Google Haberlere Abone ol
Öneml gelişme! KCK'da 45 tahliye

Çözüm sürecinde İmralı’nın sekreteryasında yer alacak adların transferinden sonra KCK’lı hasta mahkumların tahliye edilmesi için hükümet yeni bir adım atmaya hazırlanıyor. Yeni düzenleme sonrası 45 KCK’lı mahkum önümüzdeki günlerde cezalarının kalan kısımlarını evlerinde geçirebilecek.

HASTA KCK’LILARIN TAHLİYESİ ADLİ TIP’A TAKILIYOR

Denetimli serbestlik kapsamında bu mahkumların kalan cezalarının evlerinde ve ya belirlenen bir adreste geçirmeleri olanağı bulunuyor. Ancak Adli Tıp Kurumu’nun KCK’lı mahkumlara karşı direndiği belirtiliyor. Bu gelişme üstüne hükümetin yeni bir düzenleme getirebileceği belirtiliyor. Yaşamını tek başına cezaevinde geçiremeyecek derecede hasta veya farklı engeli bulunan 45 dolaylarında KCK’lı mahkum bulunduğu biliniyor.

ÇÖZÜM SÜRECİNDE ÖNEMLİ ADIM

Abdullah Öcalan’ın “Silahların bırakılması için PKK’nın kongre yapması” çağrısının arkasından çözüm sürecinde mühim adımlar atılmaya başlandı. Bir taraftan HDP Heyeti geçtiğimiz hafta sonu Kandil’den sonra İmralı’da Öcalan’la görüştü. Görüşmeden sonra yapılan izahatda 21 Mart’ta Diyarbakır’daki Nevruz etkinliğinde Öcalan’ın mesajı ile alakalı çalışmalarını sürdürdüğü belirtilmişti. Diyarbakır’da Öcalan’ın PKK’ya silah bırakması için “Kongreyi toplamasını ve bu tarihin kamuoyuna açıklanmasını” isteyeceği belirtiliyor.

SEKRETERYA TAMAM

Çözüm sürecinin bir başka mühim adımı bulunan sekreterya hakkında da mühim bir adım atıldı. Abdullah Öcalan’ın Çözüm Süreci’ndeki görüşmelerinde ‘sekreterya’ görevi yapmaları için belirlenen PKK’lı mahkumlar Mehmet Sait Yıldırım, Ömer Hayri Konar, Çetin Arkaş, Nasrullah Kuran ve Veysi Aktaş’ın İmralı Yüksek Güvenlikli Cezaevi’ne nakilleri yapılacak.

İzleme Komitesi'nde adlar belirleniyor

Türkiye’nin tarihsel adımında mühim bir etap için de çalışmalar sürüyor. Çözüm sürecinin mühim sacayaklarından olacak bulunan İzleme Komitesi'ne seçilecek adlar üstünde tarafların müzakereleri devam ediyor. HDP heyetinin üstünde mutabık kalınan adları Kandil ve İmralı’ya bildirdiği dile getirilirken, bu adlar üstünde spekülasyonlara yol vermemek için açıklanmadığı belirtiliyor. Komitenin tamamının belirlenmesinden sonra adlar kamuoyuna açıklanacak

Kaynak: HABER7.COM

Yorumlar