Önce mevlit okutuyor sonra keşkek ikram ederek bayramlaşıyorlar

Sinop’un Boyabat ilçesine bağlı Dodurga köyü sakinleri yıllardan beri devam ettikleri bayramlaşma geleneklerini devam ettiriyor. Keşkek yapan köylüler, önce mevlit okutturuyor sonra da keşkek ikram ederek bayramlaşıyor. Dodurgalıların yıllardan...

Google Haberlere Abone ol
Önce mevlit okutuyor sonra keşkek ikram ederek bayramlaşıyorlar

Sinop’un Boyabat ilçesine bağlı Dodurga köyü sakinleri yıllardan beri devam ettikleri bayramlaşma geleneklerini devam ettiriyor. Keşkek yapan köylüler, önce mevlit okutturuyor sonra da keşkek ikram ederek bayramlaşıyor.

Dodurgalıların yıllardan beri geleneksel hale getirdikleri bayramlaşma şenliği, bu yıl renkli görüntülere sahne oldu. Başka şehirlerde yaşayan Boyabatlıların da köye gelmesi ile hareketliliğin yaşandığı Dodurga köyünde, köy halkı hem bayramlaştı hem de hasret giderdi. Sabahın erken saatlerinde mezarlık ziyareti ve Mevlid-i Şerif’in okunmasıyla başlayan bayramlaşma, dev kazanlarda pişirilen keşkek yemeğinin konuklara ikram devam etti. Köy camisi önünde dağıtılan keşkek yemeğinin yanında etli pilav da dağıtıldı.

Yıllardan veri bu geleneği devam ettirdiklerini belirten köy muhtarı Nazım Sarıdoğan, yapılan uygulama ile hem şehir dışındaki vatandaşların bu vesile ile hasret giderdiğini hem de herkesin bayramlaştığını söyledi. Sarıdoğan, "Uzun zamandır bu şekilde bir organize yapıyoruz. Önce mezarlık ziyareti yapılıyor. Akabinde köy camisinde toplanan vatandaşlar ve cami cemaati Mevlid-i Şerif okunuyor. Ve akabinde yöresel yemeğimiz olan keşkek yemeği ikram ediliyor. Bu uygulama ile hem köylüler arasında hem de şehir dışında yaşayan Boyabatlılar arasında bir birliktelik sağlanmış oluyor. Katılan herkese teşekkür ediyorum." dedi.

Erkekler köy camisinde bir araya gelirken, bayanlar kendileri için hazır hale getirilen köy konağında toplanarak bayramlaşıyor. Köylüler yapılan uygulamadan memnun olduklarını ifade etti. CİHAN

Yorumlar