Önce çaldılar, sonra 'affedin yanlış yaptık' deyip geri verdiler

Eskişehir'de çalıştıkları iş yerinden 200 bin TL değerindeki altın, dolar ve Türk parasını çalan iki genç, yaptıklarından pişmanlık duyunca çaldıkları paraları sahibine geri verdi. İş yeri sahibini gizli numaradan arayan şüpheliler...

Google Haberlere Abone ol
Önce çaldılar, sonra 'affedin yanlış yaptık' deyip geri verdiler

Eskişehir'de çalıştıkları iş yerinden 200 bin TL değerindeki altın, dolar ve Türk parasını çalan iki genç, yaptıklarından pişmanlık duyunca çaldıkları paraları sahibine geri verdi. İş yeri sahibini gizli numaradan arayan şüpheliler M.M.T. ve H.İ.T., "Bizi affedin, paranız olduğu gibi duruyor. Yanlışlıkla bunu yaptık. Bulunduğumuz yere gel parayı teslim al." diye pişman olduklarını dile getirdi. İki gençten parayı geri alan iş yeri sahibi, şikâyetinden vazgeçti. Paraları çalan iki gencin, madde bağımlısı oldukları ve patronlarının kendilerini birkaç kez tedavi ettirdiği öğrenildi.

Şehir merkezinde esnaflık yapan M.T., bir sabah iş yerine gelip çelik kasayı açtığında, kasadaki bilezik, altın ve paraların olmadığını fark etti. Dükkânın kapısında herhangi bir zorlama olmadığını gören iş yeri sahibi, ortağına, paraları ve ziynet eşyalarını görüp görmediğini sordu. Ortağı, hiçbir şeyden haberi olmadığını söyleyince bu kez pasajın kamera kayıtlarını inceledi. Dükkanın girişini tam göstermeyen pasajın güvenlik kamerası kayıtlarında, yanında çalışan M.M.T. ve H.İ.T.'nin önce kendi iş yeri tarafına gittiğini, bir müddet sonra o taraftan geldiklerini, ardından da aynı pasaj içerisindeki bir başka iş yerine girip iki kişiyle buradan ayrıldıklarını gördü. Bunun üzerine iş yeri sahibi M.T., durumu polise bildirdi ve bu kişilerden şikâyetçi oldu. Bu sırada iş yeri sahibi, bu kişilere cep telefonundan ulaşmaya çalıştı ancak mümkün olmadı.

Bir süre sonra kasayı soyan gençler, iş yeri sahibinin cep telefonunu gizli bir numaradan arayarak, yaptıklarının yanlış olduğunu anladıklarını söyledi. Pişman olan gençler, "Bizi affedin, yanlış yaptık. Paralar ve ziynet eşyaları olduğu gibi duruyor. Farklı bir şehirdeyiz gel parayı teslim al." diyerek af diledi.

PARA VE ZİYNET EŞYALARINI ALDI ŞİKAYETİNİ GERİ ÇEKTİ

Bunun üzerine iş yeri sahibi, para ve ziynet eşyalarını çalan iki gencin bulunduğu şehre giderek onlarla buluştu. Buluşmada parayı teslim alan iş yeri sahibi, Eskişehir'e geri döndü, daha sonra da polis merkezine giderek yaşanan durumu anlattı. Aralarında ziynet eşyası, dolarlardan oluşan 200 bin lirayı geri aldığını ve olaydaki maddi kaybının kendisine verildiğini bildirdi. Akabinde iki gençle ilgili şikâyetini geri aldı. Bu arada, olayı gerçekleştiren M.M.T. ve H.İ.T.'nin, iş yerinin ortağı Ö.T. ile aynı evde kaldıkları, Ö.T.'nin haberi olmadan cebinden iş yerinin anahtarlarını alarak çoğalttıkları, sonra da soygunu gerçekleştirdikleri ortaya çıktı.

SOYGUNU YAPAN MADDE BAĞIMLISI İKİ GENCİ TEDAVİ ETTİRMİŞ

Öte yandan, hırsızlık zanlısı iki gencin uyuşturucu bağımlısı olduğu öğrenildi. Şüphelilerin, soydukları iş yeri sahibi tarafından birçok kez uyuşturucuyu bırakmaları için bir tedavi merkezine yatırıldığı ve masraflarının da karşılandığı belirlendi. Ancak iki gencin, tedavi ile bıraktıkları uyuşturucuya, kötü arkadaş çevresi yüzünden tekrar başladıkları öğrenildi.

CİHAN

Yorumlar