Önce borçlandırıp sonra tapularına el koymuşlar

Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Organize Suçlar Büro Amirliği ekipleri, 2 ilde eş zamanlı olarak düzenlediği operasyonda tefecilik çetesini çökertti.

Google Haberlere Abone ol
Önce borçlandırıp sonra tapularına el koymuşlar

Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Organize Suçlar Büro Amirliği ekipleri, 2 ilde eş zamanlı olarak düzenlediği operasyonda tefecilik çetesini çökertti. Diyarbakır ve Mersin’de düzenlenen operasyonda 7 kişi gözaltına alınırken 23 kişi hakkında işlem yapıldı. Çetenin borçlandırdığı kişilerin daha sonra gayrimenkullerine el koyduğu ortaya çıktı.

    Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Organize Suçlar Büro Amirliği ekiplerinin Diyarbakır ve Mersin illerinde eş zamanlı yapılan operasyon düzenlediği kaydedildi. Açıklamada, Diyarbakır’da 6, Mersin’de bir kişi şahıs olmak üzere 7 kişinin gözaltına alındığı 23 kişi hakkında işlem yapıldığı belirtildi. Açıklamada, “Şahısların karıştıkları 19 tefecilik eylemi, naylon şirket kurma, naylon fatura yapmak, hürriyeti tehdit yoluyla zorla alıkoyma eylemi aydınlatılmış, suç örgütü lideri ve üyelerinin ilimizdeki çiftçi ve esnafları yüksek faizden borçlarını ödeyemez hale geldikleri, baskı ve tehditle şahısların üzerlerine kayıtlı ev, arsa ve tarla gibi gayrimenkullerine el koydukları ve yakınlarının devirlerini aldıkları tespit edilmiştir.” denildi.

    Açıklamada yapılan aramada bir kurusıkıdan çevirme tabanca, bir adet av tüfeği, 7 adet imza sirküsü, 78 adet senet, 10 adet çek, 6 adet tapu senedi, 4 adet vergi levhası fotokopisi, 18 adet çeşitli şirketlere ait kaşe, 41 adet cilt fatura, 139 adet fatura sureti, 10 adet fatura fotokopisi, 95 adet fatura, 1 tomar boş irsaliyeli fatura koçanı, 5 cilt irsaliyeli fatura, 12 adet 2 suretli irsaliyeli fatura, 8 cilt tahsilat makbuzu, 3 adet hard disk, 27 adet kimlik fotokopisi, isim ve alacak tutarlarının yazılı bulunduğu çok sayıda belge ele geçirildiği kaydedildi.

    Açıklamada, gözaltında alınan 2 şüphelinin polis sorgusundan sonra serbest bırakıldığı, Cumhuriyet Başsavcılığı'na sevk edilen şüphelilerden 3’ünün tutuklanarak cezaevine teslim edildiği 2 şüpheliye ise adli kontrol kararı verildiği belirtildi. CİHAN

Yorumlar